Fotbalul constănțean a pierdut o legendă: Ovidiu Tatomir

771
Fotbalul constănțean a pierdut o legendă: Ovidiu Tatomir - fotbalul-1399908209.jpg

Articole de la același autor

A iubit fotbalul până la ultima suflare - așa se poate descrie, în doar câteva cuvinte, povestea lui Ovidiu Tatomir, care a trecut în neființă recent, la vârsta de 86 de ani. 


S-a născut pe 29 mai 1928, în București. La vârsta de 26 de ani, mai exact în 1954, a venit în Constanța, din dorința de a face fotbal. Pe 31 octombrie 1954, juca deja în echipa Locomotiva PCA și înregistrase prima victorie: 1-0 cu echipa din Bârlad, Constanța promovând astfel, în premieră, în primul eșalon fotbalistic, Divizia A. Reușita Locomotivei PCA a deschis, la acea vreme, un nou drum în fotbalul con-stănțean. Misiunea echipei de fotbal a fost continuată, mai apoi, de FC Farul. 


Ovidiu Tatomir a fost un erou al acestor evenimente cruciale în fotbalul constănțean și, de ce nu, românesc. A fost unul dintre cei care au scris cu litere de aur o pagină în istoria fotbalului dobrogean, dar și național. 


Apropiații și-l vor aminti ca omul care avea mereu zâmbetul pe buze, care înveselea pe toată lumea și care nu avea decât un singur lucru în minte: fotbalul. Făcea fotbal din pasiune, devotament - a fost și antrenor, la Dunărea Tulcea, în 1971, din dorința de a-i învăța și pe alții ceea ce el știa să facă mai bine. 


A jucat fotbal până la 85 de ani. Mai exact, anul trecut, din cauza unei boli, Ovidiu Tatomir a trebuit să renunțe la sportul său de suflet. A fost internat într-un centru de îngrijire medicală, suferind de Alzheimer. Însă a continuat să alerge și chiar a cerut o minge, pentru că, deși suferea de o boală cruntă, care îl făcea să uite absolut tot ce cunoscuse vreodată, un lucru nu l-a uitat niciodată: fotbalul. 


În urmă cu câteva luni, a fost diag-nosticat cu o boală care i-a fost fatală. Pe data de 6 mai, marea stea a fotbalului constănțean s-a stins din viață. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5762 secunde