Fotbalist din Turcia, suspendat pe viață

124
Fotbalist din Turcia, suspendat pe viață - deniznaki-1517332509.jpg

Articole recomandate

Un jucător de origine kurdă, condamnat anterior pentru susținerea separatiștilor kurzi din Turcia, a fost suspendat pe viață, a anunțat marți Federația turcă de fotbal (TFF), citată de Reuters.


Deniz Naki, 28 de ani, a fost suspendat trei ani și jumătate din activitatea fotbalistică și amendat cu 273.000 de lire turcești (echivalentul a 72.000 de dolari) din cauza "propagandei separatiste și ideologice", a indicat TFF. În Turcia, o suspendare mai mare de trei ani duce la o suspendare pe viață, astfel încât Naki nu va mai putea juca niciodată fotbal în această țară.


Naki a postat duminică un video pe rețelele de socializare, o invitație la a participa la o adunare în orașul german Koln, în semn de protest față de ofensiva militară a Turciei în regiunea Afrin din nordul Siriei.


Condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare


Sâmbătă, revista germană Der Spiegel, citând-ul pe avocatul lui Naki, a afirmat că jucătorul vrea să-și rezilieze contractul cu echipa turcă Amedspor (liga a treia), din motive de securitate, și să rămână în Germania.


În aprilie 2017, Naki a fost condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare pentru "propaganda teroristă", fiindcă și-a afirmat susținerea pentru Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).


În această lună, el a afirmat că se teme că a fost atacat din cauza convingerilor sale, în Germania, când asupra mașinii în care se afla s-a deschis focul.


Turcia, Statele Unite și Uniunea Europeană consideră PKK o organizație teroristă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9711 secunde