Fotbal și politică: El Clasico, amenințat de proteste

167
Fotbal și politică: El Clasico, amenințat de proteste - clas-1576662627.jpg

Articole recomandate

Sergio Ramos și Gerard Pique se sărută înainte de El Clasico. Este vorba despre un graffiti de pe o stradă din Barcelona, care încearcă să încurajeze dialogul politic dintre Catalonia și Spania, conform Digi 24.

Pentru a evita protestele agresive ale pro-catalanilor, autoritățile vor lua măsuri de siguranță fără precedent. "Regulile sunt reguli. Poliția a spus că trebuie să mergem împreună la meci și așa vom face. Nu mai trebuie explicații. Cel mai important lucru e să jucăm meciul", a afirmat Zinedine Zidane.

Antrenorul Barcelonei, Ernesto Valverde, a făcut marți seara un apel la calm înainte de El Clasico. ''Mâine (n.r. azi) oamenii vor putea asista la meci de o manieră liberă. Este tot ceea ce solicităm: respect pentru toată lumea. Fotbalul trebuie să fie deschis tuturor oamenilor'', a spus Valverde.

Săptămâna trecută, și președintele grupării catalane, Josep Maria Bartomeu, a făcut un apel la calm, respingând chemarea la o manifestație a platformei separatiste catalane Tsunami Democratic. "Meciul (prevăzut pe 18 decembrie - n. r.) va avea loc. Nu va fi amânat încă o dată. Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să aibă loc. Traversăm un moment complex în Catalonia, dar este compatibil cu practicarea fotbalului. Lumea va putea veni cu familia, cu prietenii. Eu doresc ca sportivitatea și susținerea jucătorilor să aibă câștig de cauză. El Clasico trebuie să fie o sărbătoare a sportului și a civismului. Să fie pace și liniște", spunea atunci Bartomeu.

Cel mai urmărit meci la nivel de echipe de club din lume, El Clasico trebuia inițial să se dispute pe 26 octombrie, dar a fost amânat din cauza manifestațiilor care au zguduit Catalonia după condamnarea, la jumătatea lunii octombrie, la închisoare, a nouă separatiști catalani pentru tentativa de secesiune din 2017. Platforma separatistă catalană Tsunami Democratic a anunțat o mobilizare "masivă" în jurul arenei Camp Nou, stadionul clubului FC Barcelona, pe data de 18 decembrie, înainte de El Clasico.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5299 secunde