Fotbal: Jack Warner, fost vicepreședinte FIFA, suspendat pe viață

84
Fotbal: Jack Warner, fost vicepreședinte FIFA, suspendat pe viață - jackwarner-1443543580.jpg

Articole recomandate

Jack Warner (Trinidad-Tobago), fost vicepreședinte al FIFA, care face obiectul unei cereri de extrădare din partea Statelor Unite, a fost suspendat pe viață din orice activitate legată de fotbal de către comisia de etică a forului fotbalistic mondial, a anunțat marți această instanță, potrivit Agerpres.ro.


Decizia, efectivă începând din 25 septembrie, a fost luată "în urma anchetei camerei de instrucție a comisiei de etică, privind condițiile de atribuire a Mondialului 2018 Rusiei și a celui din 2022 Qatarului", a indicat comisia de etică într-un comunicat.

Warner, 72 de ani, care mai era președinte al Federației din Caraibe (CFU), a fost găsit "vinovat de diverse acte reprobabile în formă continuată și repetată în perioada în care a ocupat diferite posturi la nivel înalt la FIFA și la Confederația Americii de Nord, Americii Centrale și Caraibelor (CONCACAF)", mai ales de faptul că a "propus sau acceptat plăți ilegale", a subliniat comisia de etică.

Warner este al doilea fost responsabil al FIFA suspendat pe viață, după americanul Chuck Blazer, informatorul FBI, pe 9 iulie. Ambii erau membri ai comitetului executiv al forului fotbalistic mondial, zguduit de un scandal de corupție fără precedent în cadrul căruia președintele Joseph Blatter este de acum cercetat de justiția elvețiană.

Arestat în Trinidad-Tobago, Warner face parte dintre cei nouă oficiali ai FIFA reținuți pe 27 mai, împreună cu cinci oameni de afaceri, la cererea autorităților americane, fiindcă au perceput mită și comisioane de circa 150 de milioane de dolari, de la începutul anilor 1990.

Justiția din Trinidad Tobago a fixat pentru 2 decembrie data audierii lui Warner pentru extrădarea în Statele Unite, unde este acuzat de corupție și spălare de bani.

Joseph Blatter este acuzat, printre altele că a încheiat un contract cu Federația din Caraibe, condusă de Jack Warner, contract ce a fost defavorabil pentru FIFA, permițându-i lui Warner să obțină câștiguri substanțiale din vânzarea drepturilor de difuzare TV în regiune a Mondialelor din 2010 și 2014.

Proprietar de bunuri imobiliare, întreprinderi sau ziare, Warner este în fruntea unui adevărat mic imperiu în Trinidad-Tobago.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1124 secunde