Fotbal feminin / Naționala României și-a aflat adversarele din preliminariile CM 2023

136
Fotbal feminin / Naționala României și-a aflat adversarele din preliminariile CM 2023 - fotbalfeminin405-1620121771.jpg

Articole de la același autor



La sediul UEFA de la Nyon, a avut loc tragerea la sorți a grupelor de calificare la Campionatul Mondial de fotbal feminin din 2023, găzduit de Australia și Noua Zeelandă. Tricolorele au fost repartizate în Grupa G, unde se reîntâlnesc cu selecționatele Elveției, Croației și Lituaniei, pe care le-au avut adversare și în preliminariile trecute, pentru WEURO 2022, informează Federaţia Română de Fotbal. 
Grupa G este completată de Italia și Moldova, două naționale pe care selecționata feminină le-a întâlnit în campania precedentă pentru Campionatul Mondial din 2018. 


La această ediție a calificărilor pentru Cupa Mondială vor participa, în premieră, 51 de echipe. Acestea au fost împărțite în nouă grupe de calificare astfel: șase grupe a câte șase echipe și trei grupe a câte cinci echipe. Faza grupelor este programată să înceapă în septembrie 2021 și să se încheie un an mai târziu, în septembrie 2022. 


Câștigătoarele celor nouă grupe de calificare se vor califica direct la turneul final din Australia și Noua Zeelandă. Ocupantele locurilor secunde vor desfășura un play-off în octombrie, la finalul căruia se vor stabili și ultimele două țări participante din partea Europei.
Cele mai bine clasate echipe de pe locul doi vor merge direct în runda secundă a play-off-ului. Celelalte şase echipe ocupante a locurilor secunde vor desfășura trei partide tur în prima rundă a play-off-ului. Cele trei câștigătoare ale primei runde vor disputa partide tur împotriva echipelor deja calificate în runda a doua în baza unei trageri la sorți.
Ocupantele primelor două poziții din clasamentul play-off-ului (bazat pe rezultatele obținute în calificări și runda a doua de play-off) se vor califica la turneul final. A treia echipa câștigătoare de play-off va participa în play-off-urile inter-confederații. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7889 secunde