Fotbal / Balonul de Aur se va decerna în această seară, la Zurich

109
1
Fotbal / Balonul de Aur se va decerna în această seară, la Zurich - ceitrei-1421071564.jpg

Articole recomandate

Portughezul Cristiano Ronaldo este marele favorit pentru obținerea Balonului de Aur, în această seară, la Zurich, unde ar putea primi trofeul pentru a treia oară, devansându-i de această dată în opțiunile celor care aleg câștigătorul pe argentinianul Lionel Messi și pe germanul Manuel Neuer, transmite Mediafax.ro.
Agenția France Presse notează că datorită performanțelor sale jucătorul portughez în vârstă de 29 de ani al echipei Real Madrid este favoritul logic pentru trofeul pe care l-a mai câștigat în 2008 și în 2013.
Eșecul înregistrat cu naționala Portugaliei la Cupa Mondială (eliminare în grupe) ar fi putut constitui un mare dezavantaj pentru Ronaldo. Însă de la modificările survenite în 2010 cu privire la votarea pentru Balonul de Aur (voturile căpitanilor, selecționerilor și jurnaliștilor), palmaresul contează mai puțin decât performanțele individuale, chiar și în anii pari, în care au loc turneele finale ale Campionatului European și ale Cupei Mondiale. Și în această privință CR7 aproape că nu are egal... cu excepția lui Messi, consideră AFP.
Cu 17 goluri înscrise în ediția 2013/2014 a Ligii Campionilor, Ronaldo a stabilit un nou etalon și a câștigat apoi competiția cu Real Madrid. A fost al zecelea trofeu al LC obținut de Real Madrid. Portughezul a avut un an foarte bun, în care a fost și golgheterul ediției 2013/2014 a campionatului Spaniei. În total, Cristiano Ronaldo a câștigat în 2014 patru trofee: Liga Campionilor, Cupa Spaniei, Campionatul Mondial al cluburilor și Supercupa Europei.
UEFA l-a recompensat deja, decernându-i titlul de cel mai bun jucător al Europei în 2014. În cazul în care va primi în această seară Balonul de Aur, Ronaldo se va alătura în clubul select al deținătorilor a trei astfel de trofee lui Johan Cruyff (1971, 1973, 1974), Michel Platini (1983, 1984, 1985) și Marco Van Basten (1988, 1989, 1992). El se va afla însă în urma lui Messi, care a câștigat Balonul de Aur de patru ori (între 2009 și 2012).


Va putea oare Messi să își învingă din nou marele rival, așa cum a făcut-o în 2009, 2011 și în 2012? Deși nu a obținut trofee, argentinianul a înregistrat performanțe în ultimele 12 luni. Vedeta echipei FC Barcelona a intrat în istorie devenind rând pe rând cel mai bun marcator din istoria campionatului Spaniei (256 de goluri) și cel mai bun marcator din istoria Ligii Campionilor (75 de goluri). Însă nu trebuie ignorat un detaliu: votarea s-a încheiat la 21 noiembrie, adică înainte ca Messi să înregistreze aceste performanțe. Ceea ce teoretic este o veste foarte bună pentru Ronaldo. Anul lui Messi a fost umbrit și de înfrângerea înregistrată de Argentina în finala Cupei Mondiale, scor 0-1 cu Germania.
În ceea ce îl privește pe Neuer, acesta a câștigat Cupa Mondială. Dar șansele sale de a obține Balonul de Aur par extrem de mici și Lev Iașin, ultimul portar câștigător al trofeului (1963), probabil nu va avea un succesor în acest an.
La fel ca în 2010, când trofeul a fost ratat de spaniolul Andres Iniesta, portarul campioanei mondiale Germania riscă să fie victima noului sistem de votare.
"Nici Messi, nici Ronaldo, favoritul meu este Neuer, el este cel care merită trofeul cel mai mult", este însă de părere Diego Maradona.
Neuer nu își face iluzii: "Să spunem așa: cu siguranță eu nu sunt favoritul. Ceilalți doi sunt embleme internaționale. Evident că au un avantaj".
Balonul de Aur va fi decernat în această seară, la Zurich, în cadrul unei gale ce va începe la ora 19.30.


Comentează știrea

RODICA
12 ianuarie 2015
Cea mai cautata oferta de lucru!

Cea mai cautata oferta de lucru! Veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru, pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4567 secunde