Oltchim Râmnicu Vâlcea - CS Tomis, în Liga Națională de handbal feminin

Forțe conservate pentru meciul cu Zalău

1114
Forțe conservate pentru meciul cu Zalău - 59e2fbd4ade81387ef66c92a9606ed07.jpg
Ultimul meci al etapei a 15-a a Ligii Naționale de handbal feminin se joacă astăzi, la Sala "Traian" din Râmnicu Vâlcea, unde campioana Oltchim primește replica formației CS Tomis Constanța. Aflată pe primul loc în clasament, cu maximum de puncte posibil (28), echipa gazdă este mare favorită, trupa de la malul mării (locul 7, 14 p) încercând să puncteze doar la impresia artistică.
"Fetele au plecat pe ploaie, sperăm să nu plouă însă cu goluri în poarta noastră. Nu ne punem mari speranțe în acest joc, deoarece diferența de valoare dintre cele două loturi este evidentă. Nu ne putem bate, cel puțin la ora actuală, cu Oltchim. Pentru noi, mult mai important va fi meciul din etapa viitoare, de sâmbătă, când vom întâlni, la Constanța, pe HC Zalău. Va fi un joc crucial, pe care trebuie neapărat să-l câștigăm. Fără acele două puncte, ne putem lua adio de la calificarea în cupele europene. Așadar, cu Oltchim va trebui să ne conservăm forțele", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul executiv al CS Tomis, prof. Traian Bucovală.
La meciul de astăzi, echipa constănțeană va fi condusă de pe margine de secundul Victor Dăbuleanu, tehnicianul neputându-se baza pe două jucătoare de bază, Mihaela Pârâianu și Mihaela Seifer, ambele accidentate.
"Sperăm ca cele două handbaliste să se refacă până sâmbătă și să ne ajute să batem Zalăul. De asemenea, ne dorim să lămurim cât mai curând soarta antrenorului", a explicat profesorul Bucovală.
Meciul Oltchim - CS Tomis începe la ora 17.30, fiind transmis în direct de Digi Sport Plus. Arbitrează brigada bucureșteană Blaș / Ghiorghișor.
v v v
CS Tomis întâlnește un Oltchim în plină formă, vâlcencele venind după cel de-al doilea succes consecutiv (30-24 cu Dinamo Volgograd, acasă), din Grupa a II-a a principală a Ligii Campionilor. Pentru echipa lui Radu Voina, au marcat Ionela Gâlcă Stanca, Patricia Vizitiu, Cristina Neagu (câte 5), Ramona Maier, Narcisa Lecușanu (câte 4), Ionela Pușcașu (3), Adina Meiroșu Fiera (2), Oana Manea și Valeria Beșe (câte 1).
În clasament, Oltchim ocupă locul întâi, cu 4 puncte, urmată de Viborg HK (4 p), Dinamo Volgograd și Hypo Viena (ambele cu 0 p). În următoarea etapă, pe 21 februarie, Oltchim va juca, pe teren propriu, cu Viborg HK, campioana Europei, la care este legitimată și Cristina Vărzaru.
Oltchim a rămas singura echipă de handbal feminin care reprezintă România în cupele europene în acest sezon, după ce HCM Baia Mare și HC Dunărea Brăila au fost eliminate, week-end-ul trecut, din Cupa EHF, respectiv Cupa Cupelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4633 secunde