Naționala de gimnastică a României a câștigat trilateralul din Marea Britanie

Forminte are "marfă" pentru Europene

1056
Forminte are
Echipa feminină de gimnastică a României s-a impus în trilateralul cu Marea Britanie și Germania, desfășurat, zilele trecute, la Lilleshall National Sports Centre din Shropshire, în cadrul pregătirilor pentru Campionatul European pe echipe de la Birmingham.

Antrenorul-coordonator al lotului României, Nico-lae Forminte, și-a verificat echipa înainte de prima mare competiție a sezonului: Campionatele Europene, programate în perioada 26 aprilie - 2 mai, tot pe tărâm britanic.
Tehnicianul constănțean are motive de a privi cu încredere spre viitor, pentru că România a totalizat 221,850 puncte și a depășit reprezentativa Marii Britanii, care a acumulat numai 221,600 puncte. Germania a concurat doar cu trei sportive, după ce Marie-Sophie Hindermann s-a accidentat la antrenamente.
La individual compus, Diana Chelaru a ocupat primul loc, cu 56,800 puncte, urmată de altă româncă, Ana Porgras (56,050 p), podiumul fiind completat de britanica Niamh Rippin (54,650 p). Pe locul patru, s-a situat Raluca Haidu (54,300 p), pe cinci a terminat Elizabeth Seitz (Germania; 54,100 p), iar a șasea a fost Amelia Racea (54,000 p).
"A fost un concurs de pregătire, în care fetele au efectuat exercițiile pe care le-am lucrat în sală. În funcție de aceste rezultate, în perioada următoare, vom stabili strategia pentru Europene. Unele elemente vor fi amânate pentru Campionatele Mondiale", a declarat Nicolae Forminte.

Bani pentru Centrul Olimpic
Consiliul Local Deva a aprobat alocarea sumei de 100.000 de euro pentru susținerea activității Centrului Olimpic din localitate, unde se pregătește lotul național feminin de gimnastică. De asemenea, consilierii au mai aprobat premierea sportivelor și a antrenorilor care se ocupă de pregătirea lor cu suma de 50.000 de lei, pentru rezultatele deosebite obținute.
Astfel, cele 13 sportive din lotul olimpic vor primi diverse sume de bani, cuprinse între 1.000 și 1.500 de lei, în funcție de performanțele obținute în competiții. La rândul lor, antrenorii, tehnicienii și medicul lotului vor fi recompensați financiar. Nicolae Forminte va primi 7.000 de lei, iar alți patru antrenori vor fi recompensați cu câte 5.000 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1959 secunde