Florin Voinea face minuni la Medgidia. "Vrem să revenim acolo unde am fost cândva!"

422
Florin Voinea face minuni la Medgidia.

Articole de la același autor

Echipa feminină de volei a Clubului Sportiv Medgidia a avut parte de un sezon foarte bun în Divizia A1. Fetele antrenate de fostul mare jucător al Constanței Florin Voinea au dat randament și au făcut foarte multe meciuri bune, mai ales atunci când au jucat pe teren propriu, în Sala Sporturilor "Iftimie Ilisei" din Medgidia.

Antrenorul Florin Voinea a renunțat la cariera de jucător în urmă cu trei ani și de atunci încearcă să ajute voleiul dobrogean din altă perspectivă. Într-un interviu acordat pentru "Cuget Liber", Voinea a explicat că fetele pe care le antrenează s-au pregătit foarte bine în această perioadă, fiind supravegheate prin platformele online.

Dacă lucrurile vor merge spre bine, voleibalistele de pe malul Canalului vor începe cât de curând pregătirea pentru următorul sezon.

"În perioada stării de urgență, dar și acum, în stare de alertă, lucrăm cu fetele în mediul online. Ușor, ușor începem să lucrăm cu ele pe grupuri și în aer liber și așteptăm să intrăm în sală, să ne antrenăm la capacitate maximă. Dacă acest campionat s-a întrerupt brusc, vă dați seama că pauza competițională ar fi cam mare până în luna octombrie și atunci trebuie să le chemăm la pregătire.

În mod normal, noi terminam în luna mai campionatul, le dădeam pauză și ne vedeam în jurul datei de 1 august. Dar cu situația de acum, încercăm să le ținem într-o pregătire mai lungă înainte de începerea campionatului. Obiectivul nostru a fost să ne menținem în prima ligă, dar cred eu că, datorită seriozității cu care am tratat competiția, am reușit să terminăm pe locul 7, un loc la care nu ne gândeam la început", a declarat antrenorul principal Florin Voinea.

Tandem cu Radu Began

Una dintre cele mai frumoase victorii a fetelor din Medgidia în sezonul care tocmai s-a încheiat a fost cea cu Dinamo București. Într-o atmosferă incredibilă făcută de suporteri, dobrogencele sau impus cu scorul de 3-2 și au sărbătorit din plin victoria.

"Noi așteptam demult o victorie împotriva unei echipe puternice. Ne pregăteam zi de zi, vedeam cum echipa evoluează, dar, din păcate, nu concretizam la finalul unui joc acest aspect. Odată cu trecerea timpului, am reușit să legăm anumite momente bune de joc, iar acest lucru ne-a permis să obținem o victorie incredibilă, cum a fost cea cu Dinamo București. Eu cred că victoria a venit ca un lucru firesc, pentru că le-am văzut pe fete la antrenamente fiind foarte montate", a adăugat Florin Voinea.

Tehnicianul a vorbit și despre colaborarea pe care o are cu alt fost mare voleibalist al Constanței, Radu Began. Cei doi se cunosc de mai bine de 15 ani, au fost coechipieri la CVM Tomis, iar acum sunt colegi de staff tehnic.

"Având în vedere că avem o experiență de peste 15 ani de când lucrăm împreună, mi-a fost ușor să mă decid asupra staff-ului atunci când a trebuit să îl completez la Medgidia. L-am ales pe Radu, iar Constanța a fost a doua opțiune, pentru că acest club, Academia de Volei Tomis, este clubul meu. Ideea a fost ca noi să pregătim la Constanța această echipă tânără și să luăm jucătoare cu care să completăm nucleul de la Medgidia. Cred că facem o echipă foarte bună și vom merge în continuare pe această linie.

Ar trebui și Constanța să aibă echipă în prima ligă, pentru că, dacă stăm și ne gândim, în urmă cu 10 ani, cele mai bune echipe de volei din țară, atât la fete, cât și la băieți, au fost din Constanța. De trei ani de când m-am lăsat de volei, cred că am reușit să creez un nucleu de volei în județ, mai exact la Medgidia. Îmi pare rău că nu am putut să fac lucrul acesta la Constanța, însă nu aveam un buget consistent. Am mers la Medgidia, pentru că oamenii de aici își doresc performanță", a explicat Voinea.

Amintiri din cupele europene

Ca orice sportiv care a cunoscut înalta performanță, Florin Voinea își amintește cu plăcere de vremea când îmbrăca tricoul echipei CVM Tomis. "Voinicul", așa cum îi spun apropiații, ține minte că primul titlu pe care l-a cucerit cu formația de la malul mării i-a adus o mare bucurie în suflet.

"Cu siguranță, primul titlu pe care am reușit să îl câștig cu CVM Tomis este una dintre cele mai frumoase amintiri pe care le am din cariera mea de jucător. Veneam după trei ani de zile în care noi pierdeam titlul la setaveraj. Am acumulat foarte multe frustrări. Cucerirea titlului a fost momentul esențial în dezvoltarea acelui club. Dacă mai ratam o dată medaliile de campioni, cred că ne desființam.

Am multe momente frumoase de-a lungul carierei. Și pe plan internațional am avut foarte multe victorii frumoase. Eram o echipă în creștere și nu auzise nimeni de noi. Am întâlnit super-echipe, precum PSG sau Tirol Innsbruck. Am jucat împotriva unor adversari incredibili. Îmi aduc aminte că jucam în Serbia, împotriva gazdelor. Serbia era campioană europeană și noi luptam cu echipa națională a României să ne calificăm la Campionatul Mondial. Am câștigat un set la sârbi acasă, iar sârbii atunci jucau cu foarte mulți jucători fabuloși. Am ratat, din păcate calificarea, însă a fost o experiență incredibilă", a concluzionat Florin Voinea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5878 secunde