Florian Constantin, președinte al Asociației Județene de Rugby Constanța: "Antrenorii sunt superficiali"

1752
Fostul component al Farului și al naționalei României, Florian Constantin, în prezent președinte al Asociației Județene de Rugby, acordă o notă mică tehnicienilor constănțeni, pe care îi acuză de superficialitate.

Participant la ședința extraordinară a Clubului Sportiv Cleopatra Mamaia, președintele Asociației Județene de Rugby, Florian Constantin, s-a arătat nemulțumit de modul de organizare și de calitatea muncii tehnicienilor de specialitate din Constanța.
"Nu trebuie să ne mai ascundem după degete. O spun cu regret, dar corpul tehnic este de slabă calitate, antrenorii și instructorii sunt superficiali. În consecință, s-a pierdut postul de director de dezvoltare pe regiunea Dobrogea, plătit de federație. Antrenorii trebuie să meargă în școli după copii, să mărească aria și numărul selecțiilor, iar oferta să fie atractivă. Cine crede că va putea face treabă doar așteptând tinerii la stadion se înșeală amarnic", a declarat Constantin.
Șeful AJR spune că nu a acordat multe șanse Constructorului-Cleopatra în Divizia Națională.
"Când echipa a promovat în primul eșalon, m-am gândit că va fi dată peste cap activitatea juniorilor. Poate că ar fi fost mai bine ca locul să fie cedat altui club. Mă uit la campionatul Under 16, este de slabă calitate și ne furăm singuri căciula. Jucătorii sunt schimbați de la un club la altul, nu vom face niciodată performanță în acest mod. Există forță financiară, putem readuce în actualitate Centrul de excelență de la Constanța, dar avem nevoie și de resurse umane. Sper ca, în curând, la facultatea de educație fizică să fie introdusă și specializarea rugby. De asemenea, directorul sportiv să nu neglijeze programele pentru copii și juniori", a explicat Florian Constantin.

Deși este foarte aproape de a pierde patru jucători de bază, toți doriți de Constructorul-Cleopatra, echipa de rugby Callatis Mangalia are obiective îndrăznețe.
"Am creat un nucleu bun de jucători la Mangalia, vom face socotelile și, dacă vom avea susținere materială, în doi ani ne vom propune să promovăm în Divizia Națională", a declarat antrenorul Callatis-ului, Aurel Murguleț.
În momentul de față, Callatis activează în Divizia A și ocupă locul trei în clasamentul Seriei Est.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8014 secunde