Florentina Iusco: „La fiecare competiție dau tot ceea ce am mai bun”

286
Florentina Iusco: „La fiecare competiție dau tot ceea ce am mai bun” - florentina-1605112604.jpg

Articole de la același autor

Pentru atletism, anul competițional 2020 a ajuns aproape de final. A fost un an dificil, total atipic, pentru tot sportul mondial. Pandemia Covid-19 a dat peste cap calendarul în sportul mondial și toată lumea implicată în acest fenomen a trebuit să se reseteze. Acum, la final de 2020, gândurile multora zboară deja spre anul viitor, spre competiția supremă din Japonia - Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Una dintre atletele ce vor reprezenta în mod cert România la JO din 2021 este Florentina Iusco, specialistă a probei de săritură în lungime. În vârstă de 24 de ani, eleva antrenorului Nicolae Alexe ţinteşte sus: podiumul olimpic. Va avea însă mult de muncit, în condiţiile în care cea mai bună performanţă a carierei este de 6,92 metri.

„Doar ce am reînceput antrenamentele. Va fi un sezon de pregătire destul de lung, având în vedere faptul că nu știm ce competiții ne așteaptă. Incertitudinea este mare, așa că vom lua pregătirea pas cu pas, în funcție de cum va evolua pandemia.

Pentru sezonul de sală, desigur, dacă el va exista, îmi doresc rezultate bune și recorduri personale. La fiecare competiție dau tot ceea ce am mai bun. Nu îmi iese mereu, dar sunt convinsă că doar cu multă muncă voi reuși ceea ce mi-am propus.

Obiectivul pentru JO de la Tokyo? O medalie olimpică”, a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Atletism, Florentina Iusco.

Alături de Florentina Iusco, alţi patru atleţi - Alina Rotaru (lungime), Alin Firfirică (disc), Claudia Bobocea (1.500 m) și Daniela Stanciu (înălțime) - sunt deja calificați la JO de anul viitor, dar lista nu e încă închisă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5818 secunde