România - Georgia, în Cupa Europeană a Națiunilor

Fiți cuminți, băieți, vedeți-vă de rugby!

2525
Fiți cuminți, băieți, vedeți-vă de rugby! - 4bad14236a0db0330dd4f959589aed90.jpg
După remiza din Rusia, naționala de rugby a României speră să dreagă busuiocul la București și să învingă Georgia, în penultima etapă a Cupei Europene a Națiunilor.
Soarta calificării la Cupa Mondială 2011 se va decide, însă, în mega-duelul cu Portugalia.

România își dorește foarte mult să câștige partida cu Georgia, însă va avea serios de muncit - de placat, de împins, de "tocat" - în fața unui adversar care a progresat vizibil în ultimii ani, dar care a arătat că știe să dea și cu pumnul.
Din păcate, selecționerul Serge Lairle nu va putea conta pe serviciile a patru jucători importanți, Alexandru Manta, Silviu Florea, Bogdan Bălan și Valentin Calafeteanu. Primii trei au jucat în etapa din week-end-ul trecut, din Franța, însă sunt indisponibili pentru partida cu gruzinii, iar Calafeteanu a suferit o fractură de antebraț în jocul cu Rusia.
În schimb, în lotul "stejarilor", au apărut Cosmin Rațiu, Viorel Lucaci, Valentin Ivan, Alexandru Vâlcu, Daniel Ianuș sau Dan Dumbravă. RCJ Farul Constanța are trei jucători convocați: Daniel Carpo, în pachetul de înaintare, Constantin Gheară și Cătălin Nicolae, în linia de trei-sferturi.
De partea cealaltă, Georgia vine la București întărită cu doi jucători de la RCJ Farul, mijlocașul la grămadă Bidzina Samkharadze și linia a treia Lasha Tavartki-ladze. Din lotul gruzin de 23, nu lipsește nici Irakli Natriashvili, talonerul "marinarilor" având, însă, șanse minime de a se mai întoarce la echipa de pe litoral.
Meciul România - Georgia se joacă sâmbătă, 13 martie, de la ora 14.00, în direct la TVR 2, pe stadionul "Arcul de Triumf" din București. Arbitrează Simon McDowell, din Irlanda.
Clasamentul la zi al CEN: 1. Georgia (23 puncte), 2. Rusia (21 p), 3. Portugalia (17 p), 4. România (14 p), 5. Spania (9 p), 6. Germania (8 p).
Tot sâmbătă, sunt programate alte două partide din CEN: Spania - Portugalia și Rusia - Germania. România mai are de jucat meciul decisiv, cu Portugalia, în deplasare, pe 20 martie, dar și restanța cu Spania, pe 27 martie, pe teren propriu.
v v v
Pentru a pregăti meciul cu Georgia, Federația Română de Rugby a organizat, vineri dimi-neață, o acțiune de deszăpezire pe stadionul "Arcul de Triumf". Câteva zeci de angajați ai Administrației Drumurilor Publice Sector 1, componenți ai echipelor de juniori, dar și simpli suporteri au pus vârtos mâna pe lopeți și au îndepărtat zăpada de pe suprafața de joc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2402 secunde