Festival internațional la Techirghiol

Fiecare cu oina lui…

2355
Festivalul Internațional al Sporturilor Tradiționale Înrudite cu Oina va avea loc la Techirghiol, între 3 și 6 septembrie. Evenimentul face parte din seria de manifestări ale Federației menite a populariza în străinătate sportul național al României, fiind cea mai mare acțiune de acest gen care s-a organizat în istoria oinei.
La festival au fost invitate să participe echipe din țări în care se practică jocuri înrudite cu oina, precum Germania (schlagball), SUA (baseball), Republica Moldova (oină), Irlanda (rounders) și Rusia (lapta). Până acum, Germania, SUA și Moldova au confirmat că vor evolua la Techirghiol. În cele trei zile de competiție, fiecare țară va prezenta meciuri demonstrative din sportul său.
România va face reclamă oinei cu un meci între cele mai bune echipe din țară la ora actuală, ACS Frontiera Tomis Constanța (reprezentanta Poliției de Frontieră) și Straja București (reprezentanta Jandarmeriei Române).
Programul de pe stadionul din Techirgiol este următorul: 4 septembrie: ora 9,30 - festivitatea de deschidere; între orele 10 și 14 - meciuri demonstrative de oină; 5 septembrie: între orele 9,30 și 14 - meciuri demonstrative de baseball; 6 septembrie: între orele 9,30 și 14 - meciuri demonstrative de schlagball; ora 14 - festivitatea de închidere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3919 secunde