€ 4.7326
£ 5.2538
$ 4.2139

Mai multe ştiri online:

Fetele profesorului Paul Neagu, medaliate în Germania

Ştire online publicată Miercuri, 11 Iulie 2018. Autor: Sorin MIHALACHE
Performanțe foarte bune pentru componentele lotului național de bob al României, care au participat la întrecerile celei de-a 21-a ediții a Concursului Internațional de starturi bob/skeleton pe rotile, organizat în Germania, la Ilsenburg.

Teodora Vlad a cucerit medalia de aur la skeleton și tot în această probă, pilotul Maria Constantin, care are în palmares participări la două ediții de Jocuri Olimpice de Iarnă, și-a adjudecat argintul.

Cu argint a fost recompensat și echipajul de bob 2, în componența Maria Constantin/Andreea Grecu, iar echipajul Teodora Vlad/Teodora Toma a câștigat medalia de bronz.

La rândul său, echipajul de bob 4 feminin a fost aplaudat la scenă deschisă de spectatorii care, pe o vreme superbă, au luat parte la acest eveniment sportiv.

Andreea Grecu și Teodora Toma au reprezentat clubul CSSI Mamaia, iar Maria Constantin și Teodora Vlad, CSO Sinaia.

„În ciuda aparențelor, bobul nu este doar un sport de sezon. S-a creat o impresie falsă, că există activitate numai iarna. Nu e nici pe departe așa, și vara sunt competiții puternice, precum cea de la Insenburg. Să nu uităm că de aceeași atmosferă a avut parte, acum doi ani, și stațiunea Mamaia, gazda Campionatului Mondial. Practic, noi lucrăm vara pentru a avea iarna rezultate”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, antrenorul lotului național feminin de bob al României, prof. Paul Neagu.

Reamintim că lotul tricolor a participat la competiția din Germania la invitația selecționerului german Rene Spies, fost elev al tehnicianului constănțean.

Cantonament la Sport Forum

Începând de luni, 16 iulie, echipele de sanie ale României vor efectua un cantonament de două săptămâni în centrul de antrenament Sport Forum din Constanța.

„Numai prin antrenamente speciale cu multă kineto-terapie, sportivii pot rezista eforturilor uriașe timp de șase luni, pe temperaturi până la minus 22 grade Celsius”, a explicat profesorul Paul Neagu. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.933 secunde