Teste, autocar, pârtie, hotel, lockdown!

Fetele profesorului Neagu concurează în condiţii speciale la Cupa Mondială din Austria

180

Articole de la același autor

Pentru românii practicanţi ai sporturilor de iarnă, drumul spre Jocurile Olimpice de la Beijing 2022 a început oficial la Innsbruck, celebra staţiune austriacă fiind gazda primei etape de Cupă Mondială. La bob, chiar dacă n-au intrat în Top 10, fetele profesorului Paul Neagu sunt în grafic!

Echipajul feminin de bob două persoane al României, avându-le la bord pe Andreea Grecu (pilot) şi Katharina Wick (împingător), s-a clasat pe locul 17 la prima etapă de Cupă Mondială a sezonului, desfăşurată pe pârtia din Innsbruck (Austria) şi la startul căreia s-au aliniat nu mai puţin de 24 de echipaje. Pe aceeaşi pârtie, în proba de monobob a etapei de World Series, Andreea Grecu a terminat a 15-a într-o competiţie ce a reunit 28 de piloţi din întreaga lume.

Deşi rezultatele nu sunt tocmai cele dorite, nefiind în concordanţă cu nivelul de pregătire şi valoare al lotului tricolor, antrenorul lotului feminin olimpic de bob al României, prof. Paul Neagu, spune că lucrurile sunt în grafic, iar calificarea la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022 nu este ameninţată.




„Locul 15 la monobob şi locul 17 la bob de doi nu arată în momentul actual valoarea reală a echipei. Pârtia din Innsbruck este una în care startul are un rol foarte important, iar fetele nu au reuşit un start aşa de bun. Au fost şi câteva probleme medicale - Andreea a acuzat, zilele trecute, dureri musculare, iar Katharina a concurat fiind răcită. Este însă bine că au terminat amândouă concursurile”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, profesorul Paul Neagu.

Săptămâna aceasta, tricolorele rămân în celebra staţiune din Austria, unde, sâmbătă şi duminică, se vor desfăşura alte două etape de Cupă Mondială. Iar compania este una selectă.



„Locuim în Olimpia Centrum din Innsbruck, unde se desfăşoară finala Cupei Davis. Servim masa alături de tenismeni renumiţi, toţi se uită la fetele noastre, că sunt puternice, dar nu ştiu ce sport practică. Deoarece se intersectează aceste sporturi, devine şi bobul mai cunoscut şi mai popular.

Altfel, în Austria a intrat în vigoare lockdown-ul. Nu mai avem voie pe străzi, dar ne-am obişnuit cu aceste restricţii severe încă din timpul cantonamentului din China. Chiar dacă suntem vaccinaţi, suntem testaţi obligatoriu pentru Covid-19, de două ori pe săptămână, luni şi vineri”, a mai spus tehnicianul constănţean.

XXX


Meseria de antrenor de bob nu este nici pe departe aşa de uşoară cum ar putea părea la prima vedere. Sporturile de iarnă nu se rezumă numai la deplasări în ţări cu peisaje superbe, ci implică şi riscuri. Riscuri chiar mari!

Un episod mai puţin plăcut, dar care face parte din viaţa sportului de performanţă s-a petrecut la Innsbruck, înainte de începerea antrenamentelor oficiale.

„Selecţionerul Austriei, Wolfgang Stanpher, a testat un bob nou şi, după o răsturnare în virajul 12, a suferit un accident grav. În răsturnare, a pierdut casca şi a mers răsturnat încă trei viraje! A durat 45 de minute să fie stabilizat şi a fost operat la cap. Noi, antrenorii, nu avem o muncă aşa de uşoară. Riscăm să încercăm materiale noi înainte ca sportivii să piloteze un bob nou”, a relatat, de la faţa locului, profesorul Paul Neagu.

Foto: Paul Neagu



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2398 secunde