Federațiile Române de Fotbal și Gimnastică iau măsuri suplimentare de protecție a copiilor

192
Federațiile Române de Fotbal și Gimnastică iau măsuri suplimentare de protecție a copiilor - federatiefotbalgimnastica-1628868346.jpg

Articole de la același autor

La inițiativa Fundației Terre des hommes România, Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, și Alina Drăgan, secretar federal al Federației Române de Gimnastică, au semnat joi, 12 august, un angajament public conform căruia vor lua măsuri specifice pentru a proteja toți copiii care se antrenează și fac sport în cadrul cluburilor. În ultimele luni, Terre des hommes, delegația română a celei mai importante organizații elvețiene de protecție a copiilor, a pregătit acest document în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii și Adopţii (ANDPDCA), cu cele două federații și cu specialiști în protecția copilului. Documentul este în același timp un ghid care detaliază o serie de acțiuni de prevenție și răspuns în situații care ar pune în pericol integritatea fizică și emoțională a copiilor.

Sunt explicate în detaliu ideea de safeguarding, tipurile și semnele abuzului la copii, atitudinea potrivită în relația cu un copil victimă a relelor tratamente și, de asemenea, sunt indicate măsuri simple care pot preveni situații de abuz. Informațiile au fost selectate și adaptate standardelor de safeguarding ale UEFA, ale Coaliției Internaționale Keeping Children Safe, standardelor Internaționale de Safeguarding in Sport, British Gymnastics și coordonate cu legislația română.

Alături de cele două federații și ANDPDCA, la evenimentul de joi au fost invitați și reprezentanți din diferite cluburi sportive din țară, reprezentanți ai Ministerelor Educației și Tineretului și Sportului, alături de specialiști în siguranța copilului din partea Terre des hommes.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5032 secunde