Federaţia Română de Fotbal a înfiinţat echipa naţională Under-20

129
Federaţia Română de Fotbal a înfiinţat echipa naţională Under-20 - frf-1606757949.jpg

Articole recomandate

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a decis, luni, înfiinţarea echipei naţionale Under-20 a României pentru a oferi continuitate jucătorilor după terminarea junioratului, a anunţat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, potrivit Agerpres.


"Pentru prima oară în istorie reuşim ca începând cu anul 2021 să creăm o nouă naţională. Naţionala Under-20 destinată generaţiilor 2002 şi 2003 îşi propune să ofere o continuitate jucătorilor tineri după terminarea junioratului. Această selecţionată va intra într-un program intens de meciuri amicale care va debuta în septembrie 2021 şi care se va întinde până în iunie 2023. Această decizie are la bază faptul că azi avem un număr foarte mare de jucători de perspectivă pe care îi regăsim la nivelul Ligii I, dar şi al eşaloanelor inferioare. Sunt aproape 300 de jucători care vor reprezenta o bază de selecţie. Chiar dacă ne aşteaptă un an financiar dificil, trebuie să dăm o şansă acestor jucători tineri. Intrăm astfel în cercul câtorva ţări mari care au naţionale U20, precum Anglia, Italia, Franţa, Spania sau Portugalia. România devine astfel prima ţară din Europa de Est care îşi creează o astfel de naţională U20", a spus preşedintele la finalul şedinţei Comitetului Executiv.


Acesta a menţionat că deocamdată nu există o listă cu posibili selecţioneri ai acestei reprezentative.


"Momentan nu avem o listă de selecţioneri pentru naţionala U20. Acum am luat decizia doar de a înfiinţa această naţională şi de a o finanţa. Însă în săptămânile viitoare începem să planificăm meciuri amicale, am pornit un dialog cu federaţiile mari din Europa, mă refer la Portugalia, Anglia, Germania şi Italia. După aceea e rolul Comisie Tehnice a federaţiei să avanseze o propunere pentru postul de selecţioner al acestei naţionale", a precizat Burleanu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6924 secunde