Federația nord-irlandeză, sancționată de UEFA după meciul împotriva României

69
Federația nord-irlandeză, sancționată de UEFA după meciul împotriva României - fotbal-1439306037.jpg

Articole recomandate

Federația nord-irlandeză de fotbal (IFA) a fost sancționată de UEFA după incidentul în urma căruia un fotoreporter a fost rănit de o petardă, la meciul împotriva României (0-0), disputat la Belfast, pe 13 iunie, în preliminariile Euro 2016, anunță Agerpres.ro.



Federația nord-irlandeză va trebui să plătească o amendă de 3.000 de euro. IFA susținuse că a prezentat o înregistrare ce dovedea că petarda fusese aruncată din sectorul rezervat suporterilor "tricolorilor", la meciul de pe stadionul Windsor Park.

Federația nord-irlandeză spera să scape cu un avertisment. Ea a indicat că nu va face apel, fiindcă amenda nu este una mare.

UEFA a deschis în iunie a deschis în iunie și o procedură împotriva Federației Române de Fotbal, din cauza bannerelor ilegale și a incidentelor produse de spectatori. Forul de la Nyon va lua o decizie în privința FRF până la sfârșitul acestei săptămâni.

Comisia de Etică și Disciplină a UEFA a sancționat în acest an FRF pentru incidentele produse la meciul România — Insulele Feroe (1-0), disputat în martie, pe Stadionul ''Ilie Oană'' din Ploiești. FRF a fost amendată cu suma de 10.000 de euro pentru aprinderea de către suporteri a torțelor și petardelor și aruncarea lor spre teren.

De asemenea, FRF a fost acuzată și de comportament rasist al fanilor, fiind obligată de forul european ca la următorul meci organizat pe propriul stadion în competițiile organizate de UEFA, mai exact din preliminariile EURO 2016, să închidă un sector sau mai multe care să însumeze cel puțin 5.000 de locuri.

Următorul meci al echipei noastre în preliminariile EURO 2016 va avea loc pe 4 septembrie, cu Ungaria, la Budapesta, iar următorul de pe teren propriu va avea loc pe 7 septembrie, cu Grecia.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 11 August 2015
Stire din Sport : Sportiv răpus de cancer
Pagina a fost generata in 1.3471 secunde