Federația americană cumpără o parte din centrul de antrenament deschis de soții Karolyi

118
Federația americană cumpără o parte din centrul de antrenament deschis de soții Karolyi - gim-1469547259.jpg

Articole recomandate

Federația americană de gimnastică a acceptat să cumpere o parte din centrul de antrenament deschis în Texas, pentru lotul național feminin, de soții Bela și Martha Karolyi, originari din România, care au lucrat cu câteva dintre cele mai mari nume ce au practicat această disciplină, scrie Agerpres.ro.



Complexul, înființat în 1984, a jucat un rol esențial în transformarea echipei feminine a SUA într-o forță pe plan internațional.

"E un vis care s-a împlinit", a afirmat într-un comunicat Bela Karolyi, care a pregătit în SUA gimnaste ca Mary Lou Retton sau Kerri Strug.

"De la bun început noi am avut ca scop să creăm ceva cu adevărat unic pentru Federația americană de gimnastică, iar în ultimii ani această misiune a fost îndeplinită", a adăugat Karolyi, fostul antrenor al Nadiei Comăneci.

Situat în Pădurea Sam Houston, centrul include trei săli de antrenament, un studio de dans și o sală de mese și poate găzdui 300 de sportivi, antrenori și personal administrativ.

O parte din acest centru va rămâne proprietatea soților Karolyi.

După Jocurile olimpice de la Rio (5-21 august), Martha Karolyi va renunța la rolul de coordonator al echipei naționale feminine, pe care îl îndeplinește din 2001.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1719 secunde