Liga I la fotbal, etapa a 17-a

FCV Farul, remiză la Mediaş, după un penalty transformat în minutul 97!

174
FCV Farul, remiză la Mediaş, după un penalty transformat în minutul 97! - 163821032343597-1638263192.jpg

Articole de la același autor

FCV Farul Constanţa a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-1), partida cu Gaz Metan Mediaş, disputată în deplasare, în cadrul etapei a 17-a a Ligii I la fotbal.

După ce au ratat o ocazie uriaşă, şutul lui Bryan Alceus fiind respins de Marian Aioani în bară, gazdele au deschis scorul în finalul primei reprize, când Vlad Morar (min. 44) a trimis balonul cu efect la vinclu. Partea a doua a jocului a fost dominată de „marinari”, Jefte Betancor (min. 49) şi Adrian Petre (min. 59) trecând de puţin pe lângă egalare. Farul nu a plecat, totuşi, cu mâna goală de la Mediaş. În prelungiri (min. 90+7), spaniolul Betancor, golgheterul la zi al campionatului, a transformat un penalty acordat după un fault comis de Gabriel De Moura asupra lui Petre, decizie îndelung contestată de medieşeni.

FCV Farul (manager tehnic Gheorghe Hagi): Aioani, Mladen, Larie, Ghiţă, De Nooijer (min. 69, Ciobanu), Boboc (min. 55, Chiţu), Artean, Purece (min. 69, Radaslavescu), Ely (min. 55, Petre), Betancor, Pitu (min. 55, Sali).

Neînvinsă de patru etape, în care a contabilizat două victorii şi două egaluri, Farul ocupă locul opt în clasament, cu 26 de puncte, şi păstrează şanse de acces în play-off.

Etapa viitoare (sâmbătă, 4 decembrie), echipa constănţeană va juca, de la ora 21.30, pe stadionul „Central” al Academiei Hagi de la Ovidiu, cu Rapid Bucureşti.

XXX

Centrul Internaţional de statistică a Sportului (CIES Observatory) a analizat numărul de pase încercate pe meci şi lungimea medie a acestora pentru cluburi din cele mai puternice 40 de campionate din lume. Înmulţirea acestor două componente arată distanţa de circulaţie a mingii pentru echipe în timpul posesiei.

În clasamentul Ligii I, FCV Farul Constanţa se află pe prima poziţie cu o medie de 10,3 km pe meci, un număr mediu de 547,3 pase pe meci şi o lungime medie a paselor de 18,9 m pe meci.

În această ierarhie, Farul se află la egalitate cu nume de rezonanţă din Europa, precum Fiorentina, Olympique Lyon, VFL Wolsfburg, Sporting, dar peste grupări precum Sochaux, Flamengo, Rennes, Werder Bremen, PSV Eindhoven, Borussia M'gladbach, Villareal, Chelsea, TSKA Moscova, Lazio, Atletico Madrid, Atalanta, Napoli, Roma sau PAOK Salonic.

La nivel mondial, echipa constănţeană ocupă locul 52 în acest clasament.

Foto: farulconstanta.com

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6835 secunde