FC Viitorul vrea să bifeze o nouă premieră: Cupa României la Constanța

295
FC Viitorul vrea să bifeze o nouă premieră: Cupa României la Constanța - fotbalviitorul-1558729679.jpg

Articole de la același autor

FC Viitorul dă, sâmbătă, ultima bătălie a stagiunii, una foarte importantă de altfel. Având asigurată calificarea în cupele europene, formația constănțeană se pregătește să-și treacă în palmares, în premieră, un trofeu de calibru: Cupa României. 


Două echipe care nu au contat, anul acesta, în lupta pentru titlu se vor afla față în față în finala Cupei României. FC Viitorul și Astra Giurgiu joacă, sâmbătă, 25 mai, de la ora 20.00, pe stadionul "Ilie Oană" din Ploiești, cu trofeul pe masă și, cel puțin prin prisma ultimilor rezultate directe, formația antrenată de Gheorghe Hagi pornește cu prima șansă. 


Viitorul a terminat campionatul pe podium, pe locul 3, după CFR Cluj și FCSB, are deja biletele pentru Europa în buzunare, așa că a scăpat de marea presiune, la mijloc fiind ambiția și dorința de cuceri, în premieră, un trofeu prețios. 
FC Viitorul și Astra se întâlnesc pentru a cincea oară în acest sezon, dar de data aceasta, meciul se anunță a fi mult mai disputat decât cele din campionat. 


Statistica din acest sezon în ceea ce privește meciurile directe dintre giurgiuveni și constănțeni este de partea formației pregătite de Hagi. Viitorul s-a impus de trei ori (1-0 pe 30 septembrie 2018, 4-1 pe 8 aprilie și 3-0 pe 13 mai), în timp ce Astra a obținut o singură victorie (scor 3-0 pe 8 februarie). 
FC Viitorul a plecat, vineri dimineață, spre Ploiești, lotul deplasat de Hagi având în componență 23 de jucători: Valentin Cojocaru, Arpad Tordai - portari; Bogdan Țîru, Sebastian Mladen, Radu Boboc, Virgil Ghiță, Paul Iacob, Andrei Artean, Bas Kuipers, Bradley de Nooijer, Andrei Ciobanu, Vlad Achim, Ionuț Vînă, Lyes Houri, Tudor Băluță, Ianis Hagi, Alexandru Mățan, Eric de Oliveira, Andrei Tîrcoveanu, Andreias Calcan, Denis Drăguș, George Ganea și Rivaldinho - jucători de câmp. 
Finala va fi arbitrată de Radu Petrescu, asistat la cele două linii de Mircea Orbuleț și Marius Nicoară. Rezervă va fi Andrei Chivulete, iar observatori, Augustus Constantin și Octavian Goga. 


XXX 
Finala Cupei României U19, care va opune echipele CFR Cluj și FC Viitorul și care se va disputa, pe aceeași arenă ploieșteană, în deschiderea finalei seniorilor, va fi transmisă în direct de Digi Sport și Look TV, de la ora 16.00, iar marele duel FC Viitorul - Astra va fi transmis în direct, de la ora 20.00, de Digi Sport, Telekom TV și Look TV. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3425 secunde