Liga Naţională de handbal masculin

Favorită la locul doi. HC Dobrogea Sud, maximum posibil de puncte în turneul de la Cluj

194
Favorită la locul doi. HC Dobrogea Sud, maximum posibil de puncte în turneul de la Cluj - favorita-1619103825.jpg

Articole de la același autor

HC Dobrogea Sud a obținut a treia victorie consecutivă în turneul de la Cluj și s-a întors acasă cu nouă puncte mari, care o mențin în cursa pentru locul doi în acest campionat.

Fără puternicul inter rus Vitaly Komogorov, accidentat, echipa constănţeană a câștigat dramatic meciul cu CSU din Suceava, disputat în Sala „Horia Demian”, la mai puțin de 24 de ore după derby-ul cu Dinamo.

Prima repriză a fost una echilibrată, HCDS intrând cu un avantaj minim la pauză, 12-11. Constanţa s-a menținut la conducere şi în partea a doua a jocului, având șansa desprinderii, la 17-15, în min. 45, și 20-18, în min. 52. Suceava a egalat cu 40 de secunde înainte de finalul partidei, dar „delfinii” au avut ultimul cuvânt. Formaţia de la malul mării s-a impus grație unui gol senzațional marcat în ultimele secunde, la 21-21, și cu un jucător eliminat! Chikovani a trimis de la 9 metri o pasă direct în extremă la Andrei, care a prelungit spre Șandru, iar acesta a finalizat din săritură, de pe centrul semicercului. O aeriană perfectă, care a înghețat tabela la 22-21. Sucevenii au încercat să înscrie, din repunere de la centru, în poarta goală, dar Susanu a blocat mingea și Constanţa a încins hora bucuriei la centrul terenului.

„Am știu că, după derby-ul cu Dinamo, avem doar 16 ore și mi-a fost frică de acest meci, pentru că era oboseală mare. Am jucat și fără cel mai bun marcator al nostru, Vitaly, dar contează că am luat cele trei puncte”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, antrenorul Djordje Cirkovic.

„Un meci foarte greu, pe care l-am câștigat. Important este că am terminat turneul cu nouă puncte și că să suntem în grafic pentru locul doi. Mergem înainte, meciul decisiv cu Turda ne așteaptă la ultimul turneu”, a adăugat preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu.

HC Dobrogea Sud (antrenori Djordje Cirkovic, George Buricea): Iancu, Vasile - Chiuffa 6 goluri (1x7 m), Ilie 4, Șandru 3, Andrei 3, Nistor 2, Chikovani 2, Susanu 1, Ignat 1, Buricea.

XXX

Iată şi celelalte rezultate ale etapei a 27-a: Potaissa Turda - CSM București 29-25, Steaua Bucureşti - Politehnica Timișoara 29-29, CSM Bacău - CSM Focșani 19-30, HC Buzău - Magnum Botoșani 29-25, CSM Vaslui - CSM Reșița 37-33, CSM Făgăraș - HC Minaur Baia Mare 23-29. Dinamo Bucureşti a stat.

În clasament, lideră autoritară este Dinamo Bucureşti (70 puncte, 25 meciuri), urmată, în ordine, de Potaissa Turda (65 p, 26 m), HC Dobrogea Sud (63 p, 25 m), CSM București (51 p) şi HC Minaur Baia Mare (47 p). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7028 secunde