Trofeul Callatis la beach-rugby în 7, ediția a opta

Farul și Tomitanii, campioane la nisip

1828
7
Meciuri foarte frumoase, ambiții uriașe și suporteri încântați la Trofeul Callatis la beach-rugby în 7, competiție ajunsă la cea de-a opta ediție, desfășurată, timp de două zile, pe plaja Laguna din Mangalia.

La ediția de anul acesta a Trofeului Callatis, turneu organizat de CSR Callatis Mangalia, în parteneriat cu Primăria municipiului Mangalia, Federația Română de Rugby, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța și Asociația Județeană de Rugby Constanța, s-a concurat pe două categorii de vârstă, Under 14 și Under 18.

La U14, au participat șase echipe: LPS Focșani, LPS "Nicolae Rotaru" CSS Constanța, CS Năvo-dari, Tomitanii Constanța, Callatis Mangalia și Litoral Mangalia. Nouă meciuri s-au jucat în ziua întâi, șase în cea de-a doua, iar campioni au devenit Tomitanii, jucătorii lui Cristian Cojocaru terminând concursul cu victorii pe linie. Pe locul doi, s-a clasat Callatis Mangalia, iar pe trei, LPS Focșani.

Derby-ul secțiunii le-a adus față în față pe Callatis și LPS Focșani, trupa din Mangalia având câștig de cauză, 3-2, de remarcat fiind și seria perfectă a Tomitanilor: 6-1 cu CS Năvodari, 7-1 cu Litoral, 7-0 cu CSR Callatis, 6-1 cu LPS Focșani și 1-0 cu LPS Constanța.

La U18, tot șase echipe s-au aliniat la start: Callatis Mangalia, RCJ Farul Constanța, RC Varna (Bulgaria), LPS Focșani, Colegiul Tehnic "Traian Vuia" Galați și CS Năvodari. S-au disputat în total 15 meciuri, nouă în prima zi, șase în cea de-a doua, titlul de cam-pioană revenindu-i Farului Con-stanța.

"Alb-albaștrii", care au repetat isprava Tomitanilor, neînvinși în tot turneul, au fost urmați în clasament de RC Varna și Callatis Mangalia. Cele mai atractive partide au fost cele dintre Farul și RC Varna, 2-0 pentru constănțeni, și Callatis - CT "Traian Vuia" Galați, 2-1 pentru gazde.

v v v

Conform informațiilor furnizate de Mircea Paraschivescu, directorul Departamentului Competiții din cadrul FRR, la final, s-au acordat premii speciale, pe secțiuni: U14: cel mai bun placheor - Bogdan Cernat (LPS Focșani), cel mai tehnic jucător - Enel Memet (Callatis Mangalia), cel mai complet jucător - Mădălin Mihalache (Tomitanii Constanța); U18: cel mai bun placheor - Vasile Perju (CS Năvodari), cel mai tehnic jucător - Manuel Popovski (RC Varna), cel mai complet jucător - Marius Arvinte (RCJ Farul Constanța). Diploma pentru cel mai tânăr participant i-a revenit lui Cosmin Ionuț Bunduc (10 ani), de la Litoral Mangalia.

DJST, prin directorul executiv Elena Frîncu, le-a oferit componenților echipelor campioane câte un tricou, iar primarul Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac, și președintele CS Mangalia, Ionuț Luca, au primit din partea Federației Române de Rugby, pentru contribuția adusă la organizarea turneului, câte o minge de rugby și o cravată cu însemnele FRR.

v v v

"Echipele au jucat cu multă ambiție, sportivii au demonstrat solide cunoștințe tehnico-tactice și avem speranțe că România va avea, peste câțiva ani, o bună echipă olimpică de rugby în 7, capabilă de performanțe. Mulțumim și pe această cale Primăriei Mangalia, pentru sprijinul acordat în organizarea turneului, și sperăm să fie alături de clubul nostru și în tentativa de promovarea a echipei de seniori în Divizia Națională. Marea dorință este ca, în câțiva ani, să ajungem în SuperLigă. De asemenea, mulțumim firmei de asigurări Generali, Sindicatului Liber Navalistul, Daewoo Mangalia pentru că sunt alături de noi, și, nu în ultimul rând, lui Petre Tulbure, cetățean britanic de origine română, care, de ani buni, ne trimite echipament sportiv și ne intermediază participarea la turnee pe tărâm britanic", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CSR Callatis Mangalia, Aurel Murguleț. 

Comentează știrea

teo(tomitanii)
1 august 2011
:d

constanta este campioana si va fi:d

un jucator
2 august 2011
pt teo

teo, ati cistigat pe pile. ce ekipa e asta tomitanii nu am auzit niciodata de ei!

lupu andrei
3 august 2011
;)

pe "pile"?....esti jalnic...daca ai participat la aceasta competitie sigur ai vazut pe piela ta ce echipa este tomitanii...si sigur vei mai auzi de aceasta echipa

teo
3 august 2011
we are the campions

noi avem antrenor bun ma si avem in echipa jucatori care-si dau silinta:p

Mada
3 august 2011
Hai Tomitanii!!:X

cik am castigat pe "pile"...uitete la scoruri maa si ai sa vezi ....chiar nu am avut adversar la aceasta competitie ...si cum a zis si Teo : " cel mai bun antrenor " sii ia zi de la ce echipa esti tu asta cu pila...de unghi

Mada
3 august 2011
Hai Tomitanii!!:X

Si inca odata.....dak nu ai auzit de TOMITANII o sa auzi la turneul de pe 3-4 septembrie .....defapt nu o sa mai auzi nimic ca dak iti dam cate un placaj o sati cada si urechiile ....HAI TOMITANII ...Multumim Domn Profesor sunteti cel mai bun .....aoleu am o febra muscularaa:))) asta e ...iubim sportul acesta si facem tot posibilul sa fim cei mai buni ..inca o data multumim domn profesor:X

teo
3 august 2011
nr 7

oricine ar fi sa-l fereasca dumnezeu sa-i dau un placaj deala de-al meu>:)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3775 secunde