Rugby-ul constănțean suferă în tăcere înfrângere după înfrângere

Farul, prăbușit de "tripleta de aur"

2361
Farul, prăbușit de
Deși beneficiază de un buget generos pus la dispoziție de administrația locală, Farul nu reușește să facă performanță la rugby. Ultimul eșec, eliminarea rușinoasă
din Cupa României, este picătura care a umplut paharul. Vinovații trebuie să plătească!

Un club serios - și nu mă îndoiesc că Rugby Club Județean Farul nu ar fi așa! - trebuie să ia măsuri atunci când lucrurile nu merg bine. Iar gruparea din str. Primăverii alunecă tot mai vertiginos pe tobogan. De fapt, a ajuns chiar la capătul de jos al acestuia, pentru că altfel nu poți aprecia cele două eșecuri din actuala stagiune: locul trei (din, practic, trei) în campionat și eliminarea în sferturile Cupei României.
Responsabilă pentru aceste contraperformanțe este, în primul rând, "tripleta de aur", formată din Dragomir Cristinel (președinte), Arghir Aurelian (director sportiv) și Paraschiv Mircea (antrenor principal), dar nici ceilalți membri ai staff-ului, nici jucătorii nu trebuie menajați.
Conducătorii Farului trebuie să dea socoteală, mai ales după ce "marinarii" au fost bătuți de o nou promovată (CSM București), antrenată de un tehnician constănțean (Cristian Brănescu) ignorat de bașkanii litoralului.
Haideți să ne uităm în lotul echipei care a eliminat Farul din Cupă. Pe cine găsim aici? Pe Munteanu, Petreanu, Florea și Zapan. Pe Zainea, care nu a jucat din cauza unei accidentări, nu-l mai punem la soco-teală. Acești jucători au fost crescuți la Constanța, la Constructorul-Cleopatra, au ajuns apoi la Farul, club care nu a știut să-i prețuiască. I-a pierdut în vară, iar acum își smulge părul din cap de necaz. Să te bată foștii tăi jucători nu-i ușor de digerat.

Antrenorul face o declarație șocantă!
"Tripleta de aur" trebuie trasă la răspundere, pentru că, de ani de zile, se ratează obiectiv după obiectiv. Și apropo de țeluri. Cel puțin șocantă mi s-a părut declarația lui Paraschiv Mircea, aceea că Farul nu avea drept obiectiv câștigarea Cupei României! Alo, domnule antrenor, păi dacă Farul nu-și propune să câștige trofee, pentru ce mai sunt cheltuiți banii constănțenilor? Suporterii vor victorii, vor rezultate, vor să vadă ambiție, implicare, dăruire, știință a jocului. Pentru că nu sunt îndeplinite aceste condiții, tribunele sunt goale.

Ați vrut străini, iată rezultatele!
Și cititorii ziarului nostru au păreri critice la adresa conducătorilor Farului.
"V-ați bătut joc de jucătorii tineri, toți de echipă națională. I-ați forțat să plece. Ați adus antrenor din București, deși îl aveați în Constanța pe Brănescu. Ați vrut samoani, namibieni, georgieni etc., deși puteați avea o echipă tânără la fel de bună. Uitați consecințele: cel mai prost parcurs din ultimii ani! Rușine!", scrie un cititor ce semnează cu numele Mutu.
"Cei de la Farul nu l-au vrut nici pe Brănescu, nici pe cei cinci jucători tineri care au plecat. Și uite rezultat. Și încă ceva: media contractelor jucătorilor importanți de la Farul este de 2.000-2.500 de euro, iar la CSM e 2.000-2.500 de lei. Nu au nicio scuză nici jucătorii, nici antrenorii, nici cei din conducere. Nu vedeți că Arghir, de când a venit la echipă, mai mult a stricat decât a făcut ceva bun? Până nu pleacă Arghir, nu vă mai gândiți la trofee", este de părere un alt cititor, probabil destul de bine informat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Octombrie 2010
Stire din Sport : Farul are un atacant care rupe plasele
Pagina a fost generata in 0.4323 secunde