Din cauza problemelor financiare

Farul nu a primit licența pentru Liga 1

1050
Farul nu a primit licența pentru Liga 1 - ad282ff242ac7fdd815eb8b49b4c8ed9.jpg

Articole de la același autor

Federația Română de Fotbal a anunțat, ieri, că a acordat licență pentru Liga 1 la opt dintre cele zece cluburi de Liga a 2-a, care, la finele turului acestui campionat,
erau luate în calcul pentru promovarea în primul eșalon.

Nu au primit licența FC Farul (pentru neîndeplinirea criteriului financiar - cerințele stipulate de articolele 43 și 45 din Regulamentul național pentru licențierea cluburilor, ediția 2009) și Săgeata Stejaru (pentru neîndeplinirea criteriilor de infrastructură, personal și administrație), însă, oricum, cele două cluburi nu mai au șanse de promovare.
Dacă erau în continuare în cărți, Farul și Săgeata ar fi trebuit să prezinte noua documentație până pe 30 iunie, în condițiile în care o decizie definitivă și irevocabilă va fi luată până pe 15 iulie a.c.
În acest moment însă, problema care arde la Farul este achitarea ratelor din această săptămână pentru jucătorii cu reeșalonări financiare (Barbu, Șchiopu, Pașcovici, Rusmir, Rastovac, Șt. Sandu, Fl. Neaga, Evdochim), astfel încât echipa să fie programată, sâmbătă, la partida cu Steaua II. În caz contrar, dacă clubul nu face dovada plăților în timp util, va bifa a doua neprogramare și va fi retrogradată în Liga a III-a. Suma care trebuie plătită este importantă, circa 25.000 de euro. Giani Nedelcu, patronul Farului, este așteptat astăzi la Constanța.
"Sperăm ca patronii să-și plătească datoriile și să putem juca în cele două meciuri rămase. Am înțeles că se fac eforturi pentru achitarea banilor și trăim cu speranța că situația se va rezolva. În acest moment, atât mie, cât și lui Gică Butoiu ne e foarte greu să gestionăm vestiarul. Discutăm mult cu băieții, încercând să-i determinăm să joace măcar din orgoliu. Sunt jucători buni, trebuie să demonstreze că au valoare și să nu se facă de râs. După victoria de la Breaza, patronii nu au vorbit nici cu noi, nici cu fotbaliștii, dar nu acest lucru e important, ci să facă rost de bani", a declarat Dennis Șerban, directorul tehnic al Farului.
Ieri au fost anunțați arbitrii de la meciul Farul - Steaua II: Emil Voicu (Bacău) - Dragoș Vlad, Adrian Ionescu (Târgoviște); rezervă, Florin Dan (Oltenița). Observator de arbitri este Marin Petrescu (Brăila).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6308 secunde