Marius Zadea a fost "doctor" pentru "marinari"

"Farul e ca Danemarca în 1992"

2672
Fostul mijlocaș al "alb-albaștrilor" este de părere că antrenorul Ioan Sdrobiș
a făcut treabă foarte bună la Constanța, în ciuda problemelor mari cu care s-a confruntat clubul în tur.

Retras de șapte ani din activitatea competițională, fostul mijlocaș Marius Zadea (36 de ani) a rămas cu sufletul aproape de FC Farul. În tur, a fost prezent în tribună la toate meciurile de acasă ale "marinarilor", iar în deplasare s-a dus la partidele de la Tulcea și Chiajna.
Zadea subliniază parcursul nesperat de bun al Farului din prima parte a campionatului, deși clubul s-a luptat cu mari greutăți, iar lotul a fost încropit în pripă.
"Farul e ca Danemarca în 1992, care a ieșit campioană europeană cu jucătorii adunați de pe plajă. Așa i-a adus și antrenorul Ioan Sdrobiș pe actualii fotbaliști, dar, cu toții, au făcut treabă. E păcat însă ca echipa fanion a unui oraș atât de mare precum Constanța să ajungă în așa situație dificilă. Rezultatele și jocul echipei sunt neașteptat de bune, având în vedere condițiile de la club, care e ținut, greu, de un singur om. În plus, lipsesc căldura, apa rece și apa caldă. Jucătorii încheie, în curând, anul 2010, dar parcă ar fi în Evul Mediu. Eu îmi doresc din tot sufletul ca problemele să se rezolve, însă, în acest ritm, dacă nu va fi ajutat, Farul e în mare pericol", a declarat Marius Zadea, pentru "Cuget Liber".

I-a ajutat cu medicamente
Atașamentul față de Farul al fostului rafinat mijlocaș s-a tradus și într-un sprijin concret, Zadea ajutând clubul în tur cu medicamente de la farmaciile sale. Alături de soție, Laura, Marius deține în Constanța și în județ un lanț de farmacii, "Venita Lau & Mar".
Prima (str. Soveja nr. 55, bl. 17, tel. 0241 - 611.015) au deschis-o în 2006, în oraș, iar de atunci au mai inaugurat trei (bd. Tomis nr. 149, bl. TS9, tel. 0341 - 420.192; str. IL Caragiale nr. 5, bl. L115, sc. B, parter, tel. 0341 - 420.178; str. Soveja nr. 63, bl. 53-57, tel. 0341 - 175.748), două dintre ele fiind non-stop.

Dorința de pe patul de moarte
Pe lângă acestea patru din Constanța, a mai fost amenajată una la Moșneni, care va fi deschisă în ianuarie 2011, alături de cea de la Dulcești.
"Vrem să ne extindem și la țară, venind în sprijinul bătrânilor care nu au bani să ajungă la oraș. Acesta a fost, de altfel, și unul dintre scopurile noastre, să-i ajutăm cumva pe bătrânii nevoiași. Când am deschis prima farmacie, i-am îndeplinit o dorință tatălui meu, aflat pe patul de moarte. În acea perioadă, căutam disperați medicamente pentru el, iar goana nebună din farmacie în farmacie
ne-a impulsionat să înființăm și noi una. Știm cât de greu e să fii bolnav și cât de mult suferă și cei din jur", ne-a spus și Laura Zadea.
Planurile soților Zadea nu s-au oprit însă aici, cei doi pregătindu-se să bifeze, la începutul anului viitor, și o premieră la Constanța, endoscopia cu capsula Pillcam (cea mai directă metodă medicală de vizualizare a intestinului subțire și a colonului).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.221 secunde