"Marinarii" au bătut cu 2-0 Gaz Metan. Verdictul se dă în ultima etapă

Farul e aproape de salvare (Galerie foto)

1530
Farul e aproape de salvare (Galerie foto) - a397cbaf77babef6e8fbbe9b72c7bee7.jpg
Farul a câștigat finala de la retrogradare și s-a mai apropiat cu trei puncte de rămânerea în prima ligă. Constănțenii pot încheia campionatul chiar pe locul 14!

Prin victoria cu medieșenii, "marinarii" au acumulat 30 de puncte, iar șansele lor de a evita retro-gradarea (de pe locul 15 sau chiar 14!) au crescut considerabil.
Meciul cu Gazul a fost finala subsolului de clasament. Dacă nu câștigau, constănțenii își luau adio de la poziția a 15-a (nepunând însă la socoteală verdictul de la TAS). Cu un punct, oaspeții mai sperau. Așa, au retrogradat matematic și ei, punându-și speranțele acum, ca și Farul, doar în mai multe decizii administrative.
Ca și în disputa cu FC Argeș, Farul s-a mobilizat foarte bine și a rezolvat meciul încă din prima parte, prin reușitele lui Gerlem (min. 27) și Voiculeț (min. 37).
Până la pauză, meciul s-a disputat într-un singur sens, spre poarta lui Vâtcă, oaspeții având rare apariții în atac. Într-una dintre ele însă, Bud a marcat, în minutul 14, dar golul a fost anulat greșit pentru ofsaid. Până atunci însă, Farul avusese deja două situații pericu-loase (Chico - min. 3, Băcilă - min. 4), iar presiunea, sufocantă pe alocuri, a continuat și după episodul cu Bud.
Așa au apărut cele două goluri, foarte frumoase (Gerlem, cu o reușită și cu o pasă decisivă, făcând astfel pace cu fanii), iar Voiculeț a mai irosit o ocazie (min. 29). Gazul a avut și ea două situații - Grillo (min. 34), Hoban (min. 42) -, atât la 1-0, cât și la 2-0, fără a pune însă în pericol deosebit scorul.
După pauză, meciul s-a schimbat. Cu avantaj bun pe tabelă, Farul a lăsat deoparte asediul și s-a organizat mai mult pentru a păstra rezultatul.
Cu spectrul înfrângerii în față și nemaiavând ce pierde, medieșenii au început să iasă tot mai mult la joc, ratând și câteva oportunități importante, dar, inevitabil, au lăsat spații mari în apărare, pe care "marinarii", pe contraatac, au fost aproape să le taxeze. Alibec (min. 68, 78, 82 - bară) și Matei (min. 86) s-au jucat însă cu ocaziile, din poziții favorabile, ratând un 3-0 care ar fi încheiat partida.
La cealaltă poartă, Curcă a fost imbatabil. A intervenit chiar și cu capul, în afara careului, și s-a opus salutar de patru ori (în minutul 56, la șutul lui Todea, apoi la o minge trimisă de la distanță și de două ori în aceeași fază, în prelungiri), dar a avut de partea sa și ocrotirea barei, în minutul 71.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Mai 2009
Stire din Sport : Finala de la retrogradare
Vineri, 29 Mai 2009
Stire din Sport : Meci crucial pentru "marinari"
Pagina a fost generata in 0.2427 secunde