Liga Naţională de baschet masculin, etapa a noua

Fără energie în prelungiri! „Gladiatorii din Tomis”, răpuşi de Steaua după un meci de infarct

138
Fără energie în prelungiri! „Gladiatorii din Tomis”, răpuşi de Steaua după un meci de infarct - 25960183928458599701048145039151-1637488114.jpg

Articole de la același autor

Meci nerecomandat cardiacilor, sâmbătă, la Sala Sporturilor din Constanţa, unde, faţă în faţă, s-au aflat două echipe din plutonul fruntaş al campionatului, BC Athletic Neptun şi CSA Steaua Bucureşti. Victoria a revenit formaţiei vizitatoare, scor 111-107, după prelungiri!

„Gladiatorii din Tomis” au avut un început promiţător de partidă cu CSA Steaua, duel contând pentru etapa a noua a Ligii Naţionale de baschet masculin. Primul sfert a fost controlat de jucătorii antrenaţi de Alexandru Olteanu, realitate concretizată şi pe tabela de marcaj, scor 23-18.

A urmat însă o cădere inexplicabilă, o scădere maximă de ritm în sfertul al doilea, iar bucureştenii nu au aşteptat invitaţie specială pentru a puncta ori de câte ori li s-a ivit ocazia, 28-15, astfel că, la pauza principală, Steaua avea avans de opt „lungimi”.

Constanţa nu şi-a găsit ritmul nici în sfertul al treilea, adjudecat la limită, 21-20, tot de oaspeţi şi se părea că zarurile au fost aruncate. Sfertul al patrulea avea să fie însă unul trăit la cote dramatice. Athletic Neptun a recuperat punct cu punct, apărătorii s-au bătut excelent sub panou şi au recuperat mingii preţioase, iar precizia la aruncări a crescut substanţial, astfel că avantajul de nouă puncte al Stelei a fost anulat, 34-25.

S-a intrat în prelungiri, unde, din păcate, echipa constănţeană nu a mai avut energia necesară să se impună, iar Steaua a punctat conştiincioasă pentru 19-15 şi 111-107 la general.

Cel mai eficient jucător al „Gladiatorilor din Tomis” a fost americanul Devante Wallace, care a făcut un meci solid, reuşind 28 de puncte, şapte pase decisive, două intercepţii şi o recuperare, fiind şi jucătorul care a înscris „tripla” care a trimis meciul în prelungiri. De asemenea, s-a mai remarcat şi americanul Jakob Kowalik Lowrance, care a reuşit nu mai puţin de 12 recuperări.

„Îi felicit pe jucători pentru revenire, a fost o revenire fantastică, n-ar fi trebuit să ajungem în situaţia aceasta, norocos am reuşit să ducem jocul în prelungiri, unde Steaua a tratat mai bine anumite momente de joc.

Am demonstrat că suntem competitivi cu aproape orice echipă, din păcate avem două meciuri pierdute la un punct şi unul pierdut în prelungiri. Ne dorim să învăţăm să câştigăm aceste meciuri”, a declarat, la finalul meciului cu Steaua, antrenorul principal Alexandru Olteanu.

XXX

Iată şi rezultatele înregistrate în celelalte partide ale rundei: CS Rapid Bucureşti - CSM Târgu Jiu 77-78, BC CSU Sibiu - SCM OHMA Timişoara 80-79, CSM VSKC Miercurea Ciuc - CS Dinamo Bucureşti 84-74, FC Argeş Piteşti - CSO Voluntari 73-83, CSM Petrolul Ploieşti - SCM U Craiova 77-96, CSM Focşani - CSM CSU Oradea 59-75.

În clasament, BC Athletic Neptun ocupă locul patru, cu 14 puncte.

Etapa viitoare (sâmbătă, 4 decembrie), echipa constănţeană va întâlni, în deplasare, pe SCM U Craiova.

Foto: Facebook / Baschet Club Athletic Constanţa

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7405 secunde