EVENIMENT MARCANT! Prima femeie arbitru la o competiție majoră a UEFA

143
EVENIMENT MARCANT! Prima femeie arbitru la o competiție majoră a UEFA - gettyimages1160603707-1564751682.jpg

Articole recomandate

Stephanie Frappart, care a arbitrat finala Cupei Mondiale 2019 de fotbal feminin, va deveni prima femeie arbitru care va oficia la o competiție importantă masculină a UEFA, Supercupa Europei, care se va disputa pe 14 august la Istanbul, între FC Liverpool și Chelsea Londra, a anunțat vineri forul european.

Frappart, 35 ani, a fost prima arbitră care a condus un meci din Ligue 1, disputat în aprilie între Amiens și Strasbourg și a devenit prima femeie arbitru din lotul cavalerilor fluierului pentru sezonul viitor al Ligue 1.

''Potențialul fotbalului feminin nu are limite și sunt încântat că Stephamnie Frappart a fost desemnată să oficieze în acest an Supercupa Europei. Sper că abilitatea și devotamentul pe care Stephanie le-a arătat în întreaga ei carieră vor atinge un nivel care va fi sursă de inspirație pentru milioane de fete și femei din toată Europa și le va arăta că nu ar trebui să existe bariere în împlinirea visurilor '', a declarat președintele UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, într-un comunicat.

Elvețianca Nicole Petignat a fost prima femeie arbitru care a oficiat la meciuri din competițiile masculine ale UEFA. Între 2004 și 2009, ea a arbitrat trei meciuri din preliminariile Cupei UEFA.

Supercupa Europei se dispută anual între câștigătoarea Ligii Campionilor (FC Liverpool) și învingătoarea din Europa League (Chelsea Londra).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7266 secunde