Eveniment în premieră europeană: Maratonul Nisipului de la Mamaia

Luni, 31 Martie 2014
282
Asociația Sportivă SanaSport, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, organizează duminică, 13 aprilie, de la ora 11.00, un eveniment unic în lumea iubitorilor de sport din Europa: Maratonul Nisipului. 


Competiția sportivă se adre-sează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță care au posibilitatea de a opta pentru mai multe curse, precum: proba de maraton individual pe distanța de 42,195 km (4 bucle), proba de semi-maraton individual pe distanța de 21 km (2 bucle), proba de maraton ștafetă pe distanța de 4 x 10,55 km (1 buclă), cursa individuală pe distanța de 10 km (1 buclă) și cursa populară pe distanța de 5 km (1/2 bucle). 


Startul va fi dat din stațiunea Mamaia, din dreptul plajei Radio Vacanța, se va alerga până la punctul intermediar de întoarcere (5 km) și înapoi la start, traseu care reprezintă o buclă de 10 km. 


Evenimentul de la malul mării include și o cursă populară de 5 km, care se va desfășura sâm-bătă, 12 aprilie, începând cu ora 11.00. Persoanele interesate se pot înscrie online pe site-ul www.maratonulnisipului.ro. 


"Este un lucru minunat că am reușit să organizăm, în sfârșit, acest eveniment sportiv inedit în Europa. Nu a mai fost organizată nicăieri pe continent o competiție de maraton sau semi-maraton care să se desfășoare integral pe nisip. Acest demers al nostru nu se adresează numai profesioniștilor, ci și iubitorilor de sport care pot veni alături de noi și pot participa gratuit la cursa populară de 5 km. Le mulțumesc în mod deosebit tuturor membrilor asociației, pentru sprijinul acordat, și partenerilor acestui proiect care va deveni o tradiție la malul mării", a declarat președintele Asociației Sportive SanaSport din Constanța, Daniel Antonaru. 


 
Asociația Sportivă SanaSport este o organizație non-guverna-mentală, înființată în 2013, care are ca obiective promovarea importanței sportului pentru societate și îmbunătățirea con-diției fizice și a stării de sănătate în rândul locuitorilor din munici-piul Constanța. 
SanaSport organizează, în fiecare duminică, începând cu ora 9.00, alergări de anduranță pe nisip, punctul de întâlnire fiind parcarea de la Aqua Magic din stațiunea Mamaia. Până în prezent, peste 150 de iubitori ai sportului au răspuns invitației membrilor SanaSport și au rezonat cu motto-ul asociației: "Încetează să mai fabrici scuze, aleargă pur și simplu!". Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2314 secunde