Eveniment festiv la Cumpăna. „Fetiţele de Aur” au fost premiate pentru performanţele obţinute

1084

Articole de la același autor

Comuna Cumpăna a avut parte de un moment festiv, luni, care s-a consumat în sala de sport a campusului din localitate. Mai mulţi sportivi ai clubului CS Victoria Cumpăna au fost premiaţi de primarul Mariana Gâju.

Evenimentul a fost organizat în special pentru ca echipa de gimnastică ritmică a clubului CS Victoria Cumpăna să fie premiată ca urmare a performanţelor deosebite pe care le-a realizat în acest an. Micuţele gimnaste au participat la 10 concursuri naţionale şi internaţionale şi au câştigat nu mai puţin de 82 de medalii. Dintre acestea, 30 sunt de aur, 26 de argint şi 26 de bronz. Este singura echipă de junioare care a realizat o asemenea performanţă pentru comuna Cumpăna, iar primarul Mariana Gâju, împreună cu conducerea clubului, se mândrește cu acest lucru.



Edilul a spus, în mai multe rânduri, că nu va ezita niciodată să aloce bani pentru sportul cumpănean pe care vrea să îl dezvolte şi mai mult decât a făcut-o până acum.

„Fetiţele de Aur”, aşa cum sunt numite de către conducerea clubului CS Victoria Cumpăna, au defilat în sala de sport într-un ocean de aplauze al celorlalţi sportivi, al antrenorilor dar şi al părinţilor care se aflau în tribune.

Performanţele obţinute de micuţele gimnaste nu ar fi fost posibile fără antrenoarea Elena Vlad, cea care petrece foarte mult timp cu „Fetiţele de Aur” şi este atentă la fiecare parte din pregătirea lor.



„Ne pregătim foarte intens, de luni până vineri, câte 3-4 ore pe zi. Lucrez cu copii foarte mici şi pentru ei este foarte greu să respecte acest program, însă îl facem pentru a avea rezultate. Nu mai au timp să doarmă la prânz, nu mai au timp să se joace cu păpuşile, vin de la grădiniţă şi de la şcoală obosite, direct la antrenament. Seara nu mai au timp de nimic. Eu le spun că ne jucăm prin a face gimnastică şi fie vorba între noi, ne jucăm şi câştigăm medalii. În fiecare an am avut rezultate, dar am crescut numărul premiilor şi datorită faptului că am crescut numărul copiilor. Competiţia este competiţie, iar adversarele noastre sunt foarte valoroase, astfel că oricând putem să nu mai câştigăm atâtea medalii, însă noi încercăm să ne menţinem acolo sus”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Elena Vlad.





Mariana Gâju: „Nu avem nimic mai sfânt decât aceşti copii”

Primarul Mariana Gâju este întotdeauna alături de copiii înscrişi la clubul CS Victoria Cumpăna. Edilul le-a mulţumit acestora, dar şi părinţilor, pentru că au făcut posibil ca aceste performanţe să vină în valuri.

„Performanţa se obţine prin sacrificiu, prin muncă, dar nu a unui om, ci a unei echipe. Aici este vorba de echipa familiei de acasă, echipa profesorilor, echipa de conducere a clubului sportiv, dar în special de echipa administraţiei publice locale şi aici includ nu doar primar sau funcţionari publici, ci şi Consiliul Local care trebuie să aprobe sumele necesare funcţionării unui club sportiv. Vă imaginaţi că de-a lungul anului eforturile au fost extrem de mari, iar criticile care mi-au fost aduse de anumiţi consilieri locali nu ne-au făcut să dăm înapoi. Mi-am dorit să fiţi în mijlocul micuţilor, să vedeţi emoţia şi entuziasmul, în egală măsură ale copiilor, profesorilor, dar şi ale părinţilor. Aici nu au fost prezenţi decât cei care au cucerit titluri şi medalii în acest an. La competiţiile sportive sponsorii sunt cei care ne ajută să aducem o bucurie. Sponsorii sunt cei de pe tricourile clubului. Nu avem nimic mai sfânt, decât pe aceşti copii. Vrem să mai construim o sală de sport. Ne dorim chiar să facem un bazin de înot aici la Cumpăna. Suntem singura comună din România care avem o secţie afiliată la o federaţie. Este vorba despre această echipă frumoasă de la gimnastică ritmică”, a declarat, printre altele, primarul Mariana Gâju.



La eveniment au participat mai multe personalităţi ale sportului constănţean. Au fost prezenţi fosta mare handbalistă a României, Elena Frîncu, fostul antrenor al celor de la FC Farul, în prezent antrenor la juniorii CS Victoria Cumpăna, Constantin Gache, directorul CS Victoria Cumpăna, Ion Răuţă, fostul mare fotbalist care a evoluat printre altele la FC Farul şi Steaua Bucureşti, Vasilică Cristocea, şi mai mulţi reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, printre care şi directorul Florina Cristache.

În afară de echipa de gimnastică ritmică, cea ale cărei sportive au primit bani, diplome şi dulciuri, au mai fost prezente la eveniment echipele de fotbal juniori, rugby juniori, scrimă juniori, lupte juniori şi şah.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6677 secunde