EURO 2016 / Guvernul francez a lansat aplicația "Alertă atentat"

96
EURO 2016 / Guvernul francez a lansat aplicația

Articole recomandate

Guvernul francez a lansat miercuri, cu ocazia EURO 2016, o aplicație pentru smartphone menită să prevină populația în privința unei "crize majore" de terorism și intitulată "Alertă atentat".



Această aplicație va fi disponibilă gratuit în limbile franceză și engleză, a anunțat Ministerul francez de Interne, și va completa dispozitivul obișnuit de alerte, precum sirenele sau instrucțiunile forțelor de ordine, precizează cotidianul L'Equipe, citat de Agerpres.ro.

Grație acestei aplicații posesorii de smartphone vor putea fi alertați "în cazul suspiciunii de atentat sau unui eveniment excepțional", cum ar fi un atac nuclear sau ruperea unui baraj. Utilizatorul trebuie să accepte, însă, să fie geolocalizat pentru a putea fi alertat în timp real, în locul în care s-a produs evenimentul sau în care se află el.

Aplicația poate acoperi, de asemenea, până la opt zone geografice, dacă utilizatorul își face griji pentru apropiații săi, de exemplu, a adăugat ministerul, care a supervizat implementarea acestui proiect.

În afara alertei, aplicația oferă consiliere în privința comportamentului care trebuie adoptat și măsurile de urmat în funcție de natura alertei.

Realizarea acestei aplicații a fost decisă în urma "feedback"-ului atentatelor din noiembrie 2015, fiind anunțată de primul ministru francez Manuel Valls, care decis ca ea să devină operațională cu ocazia startului EURO 2016.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0472 secunde