€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:
Tricolorii mici, la turneul final al EURO 2019

„Este important să pornim cu dreptul, ne cresc șansele de calificare în semifinale”

Ştire online publicată Sâmbătă, 08 Iunie 2019. Autor: Sorin MIHALACHE
Mijlocașul Alexandru Cicâldău, component al naționalei de tineret a României, a declarat că o victorie în meciul cu Croația, în debut la Campionatul European U21, ar crește șansele tricolorilor de a se califica în semifinalele competiției. 


„Participarea la acest turneu final reprezintă un lucru foarte important pentru mine. Mă bucur că fac parte din această generație, care a obținut o calificare extraordinară. Consider că merităm pe deplin să jucăm la Campionatul European, dar, în același timp, suntem obligați să obținem rezultate cât mai bune acolo. Fiecare jucător care a evoluat la tineret a dat totul și asta s-a văzut. Nu cred că meciul cu Croația este decisiv pentru calificare, însă este primul și mereu e important cum începi o competiție. Pentru că, dacă începem cu dreptul, atunci șansele noastre de a ajunge în semifinale vor crește. Îmi doresc ca suporterii care vor fi în tribune la Campionatul European să ne susțină chiar dacă vom avea și momente mai puțin bune”, a declarat Alexandru Cicâldău, fost fotbalist al Viitorului, citat de Agerpres. 


Naționala de tineret a României va debuta în Grupa C a turneului final în data de 18 iunie, împotriva Croației (Serravale/San Marino, ora 19.30, ora României), pe 21 iunie, va înfrunta Anglia (Cesena, ora 19.30), iar pe 24 iunie, va avea loc ultimul său meci din grupă, contra Franței (Cesena, ora 22.00). 


Turneul final al Campionatului European de tineret se va disputa, în perioada 16 - 30 iunie, în cinci orașe din Italia și San Marino: Bologna, Reggio nell'Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle. Din cele trei grupe ale CE, se vor califica în semifinale câștigătoarele și cea mai bună ocupantă a locurilor secunde. 


XXX 
Reprezentativa U21 s-a reunit joi, 6 iunie, la Centrul Național de Fotbal Buftea. Vineri, 7 iunie, tricolorii au decolat spre Italia, unde vor desfășura un cantonament de pregătire înainte de EURO. 


La reunire s-au prezentat 16 dintre jucătorii convocați, cu excepția celor chemați la prima reprezentativă - Ionuț Radu, George Pușcaș, Ianis Hagi, Dennis Man, Ionuț Nedelcearu, Tudor Băluță - și a lui Cătălin Căbuz, portarul celor de la AFC Hermannstadt fiind implicat cu echipa sa la meciurile de baraj pentru menținerea în Liga 1. 


Cei șapte tricolori se vor alătura lotului direct în Italia, după disputarea meciurilor primei reprezentative, respectiv a barajului. Înainte de reunire, tricolorii au efectuat pe parcursul acestei săptămâni vizita medicală.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7241 secunde