Emblema sportului cu pedale! Pe 31 august, start în Turul României la ciclism

377
Emblema sportului cu pedale! Pe 31 august, start în Turul României la ciclism - emblema-1620217938.jpg

Articole de la același autor

Turul României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei şi cel mai important eveniment ciclist internaţional din ţară în acest an, se va desfăşura, în perioada 31 august - 5 septembrie, pe un traseu de peste 800 km.

Potrivit organizatorilor, Federaţia Română de Ciclism, alături de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Auchan Retail România, cea de-a 54-a ediţie a competiţiei îşi propune să alinieze la start aproximativ 120 de ciclişti, care se vor lupta pentru celebrul tricou galben. Plutonul va avea de parcurs un traseu de peste 800 km, trecând pe lângă câteva dintre cele mai impresionante monumente istorice ale ţării, precum Cetatea Devei, Cetatea Sarmizegetusa Regia, Castelul Corvinilor, Cetatea Făgăraşului, Castelul Bran, Cetatea dacică de la Căpâlna, dar şi câteva dintre cele mai renumite biserici fortificate din Transilvania.

Turul României va debuta şi în acest an cu o cursă-prolog în Timişoara, pe data de 31 august, aceasta fiind urmată de cinci etape:

- Etapa 1 (1 septembrie): Timişoara - Lugoj - Caransebeş - Haţeg - Hunedoara - Deva;

- Etapa 2 (2 septembrie): Deva - Orăştie - Sebeş - Poiana Sibiului - Gura Râului - Păltiniş;

- Etapa 3 (3 septembrie): Sibiu - Agnita - Făgăraş - Poiana Mărului - Zărneşti - Bran - Brașov;

- Etapa 4 (4 septembrie): Braşov - Cheia - Ploieşti - Bucureşti;

- Etapa 5 (5 septembrie): circuit în Bucureşti.

Potrivit organizatorilor, configuraţia traseului din acest an reprezintă o premieră pentru Turul României, cea mai aşteptată etapă fiind cea din 2 septembrie, aceasta fiind desemnată şi Etapa Regină, cel mai dificil traseu prin prisma căţărărilor spre Păltiniş.

În ceea ce priveşte echipele participante, Federaţia Română de Ciclism estimează un număr de circa 20 de echipe prezente la Turul României, printre cele care și-au exprimat deja interesul figurând Bardiani CSF Faizane (Italia), Delko (Franţa, echipă din care face parte şi Eduard Grosu, campionul Turului României 2020), Felbermayr - Simplon Wels (Austria) și Wildlife Generation Pro Cycling (SUA, echipă din care face parte şi ciclistul român Serghei Ţvetcov).

XXX

„«Mica Buclă» este deja mai mult decât un eveniment sportiv şi îşi propune ca, de la an la an, să pună mult mai mult în valoare obiectivele turistice şi peisajele unice ale ţării, dar şi tradiţiile şi frumuseţea oamenilor locului. Turul României reprezintă o bună carte de vizită pentru ţara noastră şi este emblema sportului cu pedale din România”, a declarat vicepreşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Cătălin Sprînceană.

Asemenea altor competiţii cicliste europene care îşi continuă tradiţia - Turul Italiei, Turul Franţei etc. -, și Turul României va fi organizat anul acesta respectând un set de reguli stricte privind măsurile sanitare redactat în concordanţă cu reglementările Uniunii Cicliste Internaţionale, Guvernului României şi Ministerului Sănătăţii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5026 secunde