Preliminariile Campionatului European de tenis de masă 2017

Eliza Samara și Andrei Filimon, victorii mari pentru România

932

Articole de la același autor

Românii au mare succes la tenis de masă. Naționala feminină, cu Eliza Samara în frunte, a spulberat aroganta Olanda, iar tricolorii antrenați de Andrei Filimon s-au impus dramatic în duelul cu Cehia. 


Naționala feminină de tenis de masă a României a învins reprezentativa Olandei, scor 3-1, marți seara, la Schiedam, într-o partidă din Grupa B a preliminariilor Campionatului European din 2017. 


Punctele României au fost obținute de constănțeanca Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro și Bernadette Szocs.


În primul meci, Dana Dodean a dispus cu 3-1 de Jie Li, dar apoi Eliza Samara, campioana europeană din 2015, a fost învinsă fără drept de apel de Britt Eerland, 0-3. 


Bernadette Szocs a adus din nou România în avantaj, după ce a trecut de Kim Vermaas cu 3-0, pentru ca Samara să aducă ultimul punct, prin victoria cu 3-0 în disputa cu Jie Li. 


România, care a învins Grecia cu 3-0 în primul său meci din grupă, este lider, cu 4 puncte (2 jocuri), urmată de Olanda, 1 p (1 j) și Grecia, 1 p (1 j). Grecia și Olanda se vor înfrunta în următorul joc, pe 22 noiembrie, iar România va juca, pe 13 decembrie, în deplasare, cu Grecia. 


Prima clasată se califică direct la tur-neul final, iar echipa de pe locul al doilea merge la baraj. 


Victorie dramatică și pentru naționala masculină, care a învins Cehia, scor 3-2, marți seară, la București, într-un meci din Grupa J a preli-minariilor Campio-natului European din 2017. 


Punctele tricolorilor au fost aduse de Hunor Szocs (două) și Ovidiu Ionescu. 


Ovidiu Ionescu a pășit cu dreptul în jocul de debut, 3-0 cu Lubomir Jancarik, iar Hunor Szocs a mărit avansul României, după 3-1 cu Tomas Konecny. Adrian Crișan a cedat apoi în fața lui Dmitrij Prokopcov, 2-3, iar Cehia a egalat la ge-neral, după ce Tomas Konecny a dispus de Ovidiu Ionescu cu 3-1. În decisiv, Hunor Szocs a avut nervii mai tari și a trecut de Lubomir Jancarik cu 3-1, consfințind prima victorie a României în fața Cehiei după aproape șase ani. Din lotul echipei antrenate de constănțeanul Andrei Filimon și Ionuț Ștefan Seni, a mai făcut parte și juniorul Cristi Pletea, de la LPS "Nicolae Rotaru" Constanța. 


În primul meci din grupă, Cehia în-vinsese Turcia, scor 3-1. Cehia este lider, cu 3 puncte (2 jocuri), urmată de România, 2 puncte (1 joc), și Turcia, 1 p (1 j).


România va juca următorul meci pe 22 noiembrie, în deplasare, cu Turcia. Prima clasată se califică direct la turneul final, iar a doua clasată susține un baraj. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3276 secunde