Pe lacul Siutghiol, Cupa "Navigator Rotary" la yachting

Elevii de gimnaziu, invitați la spectacolul cu vele

154
Elevii de gimnaziu, invitați la spectacolul cu vele - elevii-1464362590.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, pe lacul Siutghiol din Mamaia, se desfășoară întrecerile Cupei "Navigator Rotary" la yachting, destinată elevilor de gimnaziu. În urmă cu o săptămână, competiția a fost dedicată doar elevilor de liceu.

Evenimentul este organizat de cluburile Rotary Yachting și Rotary Cetatea Tomis, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Yacht Club Regal Român, Univeristatea Maritimă Constanța, Academia Navală "Mircea cel Bătrân", CS Știința Constanța, Liga Studenților din Universitatea Maritimă Constanța și CS Wind Hunters.

Concursul este demonstrativ și este adresat atât velierilor legitimați la cluburile sportive, cât și copiilor invitați să participe la probele de jocuri marinărești.

La finalul întrecerii, va fi organizată o tragere la sorți, în cadrul căreia un membru al echipei câștigătoare va primi două bilete pentru o excursie de o săptămână în Grecia, în intervalul 13-17 iunie, pe yachtul cu vele "Lindor".

"Yachtingul este cel mai complex sport derivat din activitatea marinărească. Prin astfel de activități, noi încercăm să arătăm lumii cât de captivant și plăcut poate fi un astfel de sport. Ne dorim să rupem această rutină digitală în care se afundă copiii în ziua de azi. Astfel, le oferim un motiv în plus pentru a-și consuma energia în aer liber, într-un mod foarte plăcut", a declarat, pentru "Cuget Liber", Alexandru Micu, lector univ. dr. în cadrul Universității Maritime Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7121 secunde