Campionatele Mondiale de tenis de masă pentru juniori

Elena Zaharia şi Camelia Mitrofan au luptat pentru medalia de bronz a României U19

147
Elena Zaharia şi Camelia Mitrofan au luptat pentru medalia de bronz a României U19 - 26329135544999928600562249192974-1638543248.jpg

Articole de la același autor

Naţionala feminină de tenis de masă Under-19 a României a cucerit medaliile de bronz la Campionatele Mondiale de tenis de masă pentru juniori, competiţie care se desfăşoară, în aceste zile, la Vila Nova de Gaia (Portugalia).

După victoria de senzaţie reuşită în partida din sferturile de finală, scor 3-0 în compania reprezentativei Hong Kong-ului, tinerele tricolore au înfruntat, vineri, 3 decembrie, în semifinale, naţionala Statelor Unite ale Americii, cedând la mare luptă, scor 2-3.

Româncele au avut un debut timorat de partidă, iar adversarele s-au desprins la 2-0, după ce Ioana Sîngeorzan a fost spulberată de Amy Wang, scor 3-0, iar Elena Zaharia, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”-CS Farul Constanţa, a pierdut cu 1-3 duelul cu Rachel Sung. O altă jucătoare din Constanţa, Camelia Mitrofan, a câştigat cu 3-1 meciul cu Angie Tan, reaprinzând făclia speranţei, iar Elena Zaharia a egalat situaţia la general, impunându-se cu 3-2 în faţa americancei Amy Wang.

Din păcate, în duelul decisiv, Ioana Sîngeorzan nu i-a putut face faţă lui Rachel Sung, scor 1-3, astfel că România a rămas cu medaliile de bronz. O medalie extrem de preţioasă, în condiţiile în care atât jucătoarele, cât şi antrenoarea lotului SUA au origini chinezeşti!

Într-un alt sfert de finală, echipa masculină U19 a dat piept cu China, dar Darius Movileanu, Eduard Ionescu şi Andrei Istrate n-au putut câştiga în faţa asiaticilor.

XXX

România participă cu 12 sportivi la Campionatul Mondial de tenis de masă rezervat juniorilor, turneu găzduit, între 2 şi 8 decembrie, la Vila Nova de Gaia.

În cele şapte zile de întreceri, la care vor fi prezenţi cei mai talentaţi tineri jucători de pe întreg mapamondul, vor avea loc meciuri la U19 (simplu, dublu şi echipe) şi U15 (simplu, dublu şi echipe).

Delegaţia României prezentă la Vila Nova de Gaia are următoarea componenţă: Elena Zaharia, Camelia Mitrofan, Bianca Mei-Roşu, toate de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”-CS Farul Constanţa, Ioana Sîngeorzan, Darius Movileanu, Eduard Ionescu, Andrei Istrate, Andrei Tomica, Iulian Chiriţă, Dragoş Bujor, Horia Ursuţ şi Luca Oprea.

Antrenori sunt Viorel Filimon, Anamaria Sebe, ambii din Constanţa, Mădălin Ionaşcu şi Emilian Bulbuc.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5989 secunde