Elena Zaharia, micuța stea a tenisului de masă constănțean

583
Elena Zaharia, micuța stea a tenisului de masă constănțean - elena1-1565208725.jpg

Articole de la același autor

Tenisul de masă românesc are viitor. Constănțeanca Elena Zaharia, legitimată la Clubul Sportiv Farul Constanța, se află în acest moment în atenția tuturor, după ce a reușit performanțe deosebite la Campionatul European de la Ostrava, din Cehia.


Jucătoarea de tenis de masă de la malul mării Elena Adriana Zaharia a repetat performanța de anul trecut de la Campionatul European de la Cluj, când a cucerit trei medalii în întrecerea cadetelor - două de aur, la echipe și la simplu și una de bronz - la dublu mixt. 


La ediția din acest an a Campionatelor Europene de tenis de masă de la Ostrava, Elena a devenit campioană continentală de cadete la simplu feminin și la dublu feminin, iar cu echipa a cucerit medalia de bronz.
În vârstă de 15 ani și elevă în clasa a IX-a la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" din Constanța, cea mai bună cadetă a Europei a început să practice tenis de masă de mică, de la grădiniță, nu păpușile, ci paleta și mingea de tenis de masă fiind jucăriile ei preferate. 


Prin muncă, perseverență, conștiinciozitate și ambiție, urmașa Elizei Samara face senzație la toate competițiile naționale și internaționale. Având-o drept model pe sora ei mai mare, Alina Zaharia, cupele și medaliile ei motivând-o să aibă rezultate remarcabile la rândul său, micuța noastră sportivă se antrenează în fiecare dimineață, pentru că visul ei este să câștige o medalie la campionatele mondiale sau la Olimpiadă.


Elena Zaharia are toate șansele să își transforme visul în realitate. Chiar dacă alți copii duc o viață normală pentru un adolescent, Elena Zaharia a renunțat la plăcerile specifice vârstei și își petrece nenumărate ore în sala de antrenament.
Ascensiunea Elenei Zaharia demonstrează, dacă mai era nevoie, că școala de tenis de masă din Constanța este una care se ridică la cel mai înalt nivel. 


Antrenată de tehnicianul Viorel Filimon, Elena Zaharia a încercat să "fure" anumite mișcări și lovituri de la constănțeanca Eliza Samara, cea care a pus Constanța pe harta tenisului de masă mondial. 


Imediat după succesul incredibil obținut în Cehia, Elena Zaharia a ținut să mulțumească tuturor celor care i-au fost alături, înclusiv antrenorului Viorel Filimon, preparatorului fizic, dar și Federației Române de Tenis de Masă. 
Elena Zaharia se pregătește, zi de zi, în sala de unde au plecat campioni precum Eliza Samara sau Andrei Filimon. Atenția sa nu este distrasă în niciun moment, paleta de tenis și mingea fiind cele mai bune prietene ale ei. 


După toate performanțele obținute până la această vârstă fragedă, ea are așteptări mari de la cariera sa. O carieră în care poate deveni regina tenisului de masă la seniori. În prezent, putem spune că Elena Zaharia este prințesa tenisului de masă. La fiecare competiție la care participă nu se gândește la nimic altceva decât la victorie și la prima treaptă a podiumului. 
Așa cum spunea o altă mare campioană a Constanței, Simona Halep, briza de la malul mării îi face pe sportivii din Constanța să devină cei mai buni. Elena Zaharia poate intra în galeria stelelor sportului constănțean și se poate așeza lângă Simona Halep, Gheorghe Hagi, Eliza Samara, Horia Tecău sau Andrei Pavel.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1041 secunde