O nouă echipă la conducerea Federației Române de Rugby

Elena Frîncu și Aurelian Arghir, constănțenii din "linia I"

1278
Moment zero pentru rugby-ul românesc. Strategia falimentară din ultimii ani, care a generat umilințele naționalei "stejarilor", a fost prompt sancționată la adunarea generală de alegeri a federației.

Evenimentul s-a desfășurat, ieri, la sediul FRR de la București, și a adus cu sine modificări majore. "Era Straton" - care va intra în istoria sportului cu balonul oval asociată cu înfrângerile consecutive ale naționalei României în fața Rusiei, Georgiei și Portugaliei - s-a încheiat.
O nouă echipă a venit la conducerea federației, în rândurile sale numărându-se și doi constănțeni: Elena Frîncu, director executiv al DSJ Constanța, și Aurelian Arghir, director sportiv al RCJ Farul.
Fostă vicecampioană mondială la handbal, Elena Frîncu a fost aleasă membru al biroului federal. Votul a fost făcut în plenul adunării generale, iar mandatul său este valabil pe o perioadă de patru ani. Alături de șefa DSJ-ului, care a primit 38 de voturi, vor mai activa Nicolae Manolache (34), Ștefan Ionescu (26), Marin Moț (25), toți cu mandate de patru ani, Mihai Ispas, Marian Ceaușu și Ciprian Popa, cu mandate pe doi ani. Structura biroului federal este completată, în mod automat, de președintele, vicepreședinții, antrenorul federal și secretarul general al FRR.
Victorie și pentru Aurelian Arghir. Căzut în dizgrație pe plan local, acesta a câștigat încrederea oamenilor de rugby din țară și a fost ales, cu 28 de voturi pentru, în funcția de vicepreședinte. Celelalte două demnități similare le-au revenit lui Pompilie Borș (41) și Victor Istrate (27), marele învins fiind Gheorghe Vărzaru (23), fost jucător la Farul.

Alin Petrache este noul președinte
Fostul căpitan al naționalei României, Alin Petrache, a fost ales în funcția de președinte al federației, după ce a obținut 40 de voturi, el înlocuindu-l, astfel, pe George Straton. Ceilalți candidați - Gh. Vărzaru și Eugeniu Ștefan - au primit 19, respectiv, 5 voturi, în timp ce un vot a fost anulat.
În vârstă de 33 de ani, Petrache a adunat peste 50 de meciuri oficiale sub tricolor, fiind pe teren inclusiv la partida pe care România a câștigat-o, în 2004, cu Italia, victorie considerată una dintre cele mai importante din ultimii 20 de ani. La nivel de club, el a activat la Dinamo, RC Paris, Bordeaux Begles, RC Toulon și Beziers.
A fost secretar general adjunct în COSR, dar și director general adjunct al Complexului Sportiv Național "Lia Manoliu".
Cluburile constănțene au sprijinit candidatura lui Petrache, salută numirea acestuia și îi urează succes în îndeplinirea proiectelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7376 secunde