Elena Frîncu cere oficial COSR să acorde Constanței organizarea Crosului Olimpic Național

1015
1
Elena Frîncu cere oficial COSR să acorde Constanței organizarea Crosului Olimpic Național - untitled-1494406458.jpg

Articole de la același autor

Așa cum anunțam în urmă cu câteva zile, ediția de anul acesta a Crosului Olimpic Național, una jubiliară, cu numărul 30, are mari șanse de a se desfășura la Constanța. Asta după ce Elena Frîncu, membru de onoare al COSR, împreună cu echipa de la DJST Constanța, a demarat demersurile necesare pentru ca organizarea evenimentului să-i revină orașului de la malul mării.


 
Mai exact, Elena Frîncu a trimis pe adresa forului olimpic român scrisoarea de intenție, pe care o redăm integral, în rândurile de mai jos. 


"Cu respect și istorie olimpică, Elena Frîncu, în calitatea ei de membru de onoare al COSR, vă roagă să supuneți aprobării Comitetului Executiv al COSR ca organizarea Crosului Olimpic Național iunie 2017 să aibă loc la Constanța. 
În urmă cu 30 de ani, în ziua de 23 iunie 1987, de Ziua Olimpică, a fost organizată la Constanța, sub patronajul CIO și COR, prima ediție a Crosului Olimpic. Tricourile, în număr de 2.000, au venit de la Lausanne prin Vama Constanța. S-au alergat 10 kilometri, pe traseul Parcul Copiilor - Hanul Piraților Mamaia, iar startul a fost dat de către doamna Lia Manoliu, pe atunci vicepreședinte COR. 
Au alergat 3.000 de participanți din toată țara, iar câștigătorul a fost Iliuță Floroiu. Primii 2.000 au primit tricouri olimpice cu sigla CIO. Printre participanți, luptătorul Ion Draica, medaliat cu aur la JO de la Los Angeles 1984, multiplu campion mondial și european, și Elena Frîncu, vicecampioană mondială la handbal, în 1973. 
Ar fi o recunoaștere a contribuției cluburilor sportive constănțene, a antrenorilor emeriți, a sportivilor la formarea loturilor naționale, a medaliilor mondiale și olimpice câștigate pentru România. 
Și astăzi, Constanța este reprezentata de Horia Tecău, Simona Halep sau Cătălina Ponor, medaliată cu aur, în urmă cu o lună, la Campionatele Europene de la Cluj. 
Și să nu uităm de ediția din 2004 a JO, desfășurate la Atena, unde Cătălina Ponor, Dana Sofronie, Răzvan Florea și Ionuț Gheorghe au adus României șapte din cele 14 medalii olimpice. 
Noi, constănțenii, credem în decizia forului olimpic și vă mulțumim pentru această recunoaștere. 
M-am consultat cu actuala conducere a DJST Constanța (director, Mariana Solomon), cu administrația locală Constanța (primar, Decebal Făgădău; consilier local, Răzvan Florea), cu directorul CS Farul, Ilie Floroiu, și, împreună, suntem dispuși să ne dăm mâna în Spirit Olimpic prin organizarea celei de-a 30 ediții a Crosului Olimpic Național. 
Cu aleasă considerație, 
Elena Frîncu" 






Comentează știrea

Cucu
10 mai 2017
Crosul olimpic national

Excelent ! Hai Constanta ! la JO de la Atena , Constanta a contribuit cu 7 medalii din cele 14 ! Doamne ajuta !

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Noiembrie 2016
Stire din Sport : Cine va fi noul președinte COSR?
Pagina a fost generata in 0.2805 secunde