Divizia A la handbal feminin, Seria C

Egalate în ultimele secunde! CSU Neptun, remiză cu CSM Bucureşti II

276
Egalate în ultimele secunde! CSU Neptun, remiză cu CSM Bucureşti II - egalate-1607106344.jpg

Articole de la același autor

Disputat după aproape opt luni de pauză provocată de pandemia Covid-19, primul meci oficial pentru echipa feminină de handbal CSU Neptun în actuala stagiune a Diviziei A s-a încheiat la egalitate, constănţencele primind gol cu doar câteva secunde înainte de final.



După opt luni de incertitudine, echipa CSU Neptun Constanţa a reintrat în circuitul Diviziei A cu un lot nou alcătuit pe nucleul jucătoarelor cu experiență din sezoanele precedente.

La sala „Dumitru Colibași” din Brașov, formaţia antrenată de Ion Ivan și Lăcrămioara Ilie a debutat la turneul întâi, Seria C, împotriva echipei satelit a CSM-ului București.

Prima repriză a stat sub semnul echilibrului, cu un plus pentru bucureştence, 12-10 în favoarea CSM-ului II indicând tabela la pauză. La reluare, având siguranţa conferită de un portar în zi bună, constănţencele au reluat cursa de urmărire, au egalat și au trecut la cârma jocului, având la un moment dat două goluri avantaj. Finalul a fost pe muchie de cuţit, CSM II izbutind cu doar câteva secunde înainte de final golul egalării, 27-27.

Pentru CSU Neptun, au marcat: Mihaela Stănciulescu 8, Gabriela Moldoveanu 6, Bianca Căldare 4, Andreea Pintilie 3, Denisa Bari 3, Diana Hudițianu 2 şi Emanuela Ivașcu 1.

De remarcat revenirea pe teren a Andreei Pintilie, după 12 luni în care s-a refăcut după o accidentare serioasă, urmată de o perioadă lungă fără meciuri.

Sâmbătă, 5 decembrie, în ultima zi de turneu, CSU Neptun va întâlni pe CS Danubius Călăraşi, ora de start a meciului fiind 12.40. Tot sâmbătă, dar de la ora 10.00, se va mai juca partida CSM București II - CSU Ştiinţa București.

Conform Regulamentului Federaţiei Române de Handbal pentru Divizia A cu trei serii, primele două clasate din fiecare serie și cele mai bune două echipe de pe locul trei se vor califica la turneul final. Ca și până acum, dacă o echipă fără drept de promovare se va situa pe unul dintre primele trei locuri, se va reface clasamentul fără rezultatele echipelor care nu au drept de promovare (echipa a doua a unui club de Liga Națională, echipe de juniori, CNE-uri).

Alexandra Subţirică-Iovănescu, goluri pentru România

Handbalista constănţeană Alexandra Subţirică-Iovănescu, legitimată acum la SCM Gloria Buzău, a marcat două goluri pentru naţionala feminină a României în meciul pierdut de tricolore, scor 19-22 (10-13), în faţa Germaniei, în runda de deschidere a Campionatului European din Danemarca, Grupa D.

În vârstă de 32 de ani, pivotul constănţean a bifat astfel prima sa selecţie la echipa naţională.

Celelalte goluri ale României în duelul cu Germania au fost înscrise de Cristina Neagu (4), Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Lorena Ostase (câte 3), Nicoleta Dincă, Andreea Popa, Sonia Seraficeanu, Ana Maria Iuganu (câte 1).

Următorul meci al României va avea loc sâmbătă, de la 17.00, tot la Kolding, contra Poloniei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3917 secunde