Echipele Academiei Hagi, în linie dreaptă cu pregătirile pentru noul sezon

185

Articole de la același autor

Luna august e ca și sosită, iar Academia Hagi intră în linie dreaptă cu pregătirile pentru noul sezon competițional în Liga a III-a și la Naționalele de juniori.

Noua ediție a Ligii a III-a, unde va juca FC Viitorul II, va începe pe data de 28 august. Până acum, FCV II a evoluat în Cupa României și s-a calificat în turul al III-lea, după ce a dispus de Înainte Modelu, scor 3-0, în partida contând pentru turul al II-a, disputată miercuri seara, la Ovidiu.

"Această echipă a fost creată pentru a oferi o continuitate jucătorilor care nu au făcut pasul către prima echipă, iar rezultatele de până acum ne îndreptățesc să credem că am ales o cale bună. Obiectivul nostru în noul sezon este să câștigăm toate meciurile. Luăm în calcul și promovarea în liga secundă, dar, la finalul turului, vom analiza posibilitățile de a susține financiar echipa în această ligă", a declarat, pentru "Cuget Liber", Paul Peniu, președintele Academiei de fotbal "Gheorghe Hagi".

FC Viitorul II face parte din seria a II-a a Ligii a III-a, alături de alte 15 echipe. Președintele Academiei consideră că sunt diferențe mari între echipele seriei.

"Sunt 3-4 echipe care se bat la promovare. Sperăm să avem rezultatele pe care le așteptăm. Vrem să fim un adversar puternic pentru orice echipă", a continuat Peniu.

Schimbări în campionatul juniorilor A și B

Tot la sfârșitul lunii august, juniorii A și B vor da startul unei noi ediții de campionat. De data aceasta, sistemul de joc la cele două categorii de vârstă a fost schimbat. Federația Română de Fotbal va implementa un nou sistem, pe două categorii distincte. Astfel, primele trei clasate din cele opt serii din ediția 2014-2015 vor juca în Campionatul de Elită. Cele 24 de echipe vor fi împărțite în două grupe. În fazele finale se vor clasa primele două din fiecare grupă.

Echipele care au ocupat locurile 4-12 în ediția anterioară vor juca în campionatul clasic și vor avea șansa să promoveze în Campionatul de Elită. La ambele categorii de vârstă, juniorii Academiei s-au clasat pe primul loc, astfel că vor face parte din grupa de Elită.

"Este o încercare a federației de a crește nivelul competiției și sperăm să aibă succes. Vor fi deplasări mai costisitoare, dar este un pas înainte. Sistemul de joc va permite atât promovarea în Elită, cât și retrogradarea din această grupă", a adăugat Paul Peniu.

v v v

Site-ul oficial al Federației Române de Fotbal anunță faptul că, începând cu sezonul 2015-2016, se va înființa Cupa României Elită atât la juniori A, cât și la juniori B, o competiție destinată formațiilor care se vor clasa pe primele opt locuri în fiecare grupă din Campionatul Național de Elită.

Începând de luni, 3 august, toate celelalte echipe de juniori ale Academiei (C, D, E) vor începe pregătirea intensă pentru campionate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5456 secunde