Echipa Universității "Ovidius", campioană mondială la fotbal

1331
10
Echipa Universității
Echipa de fotbal a Universității "Ovidius" din Constanța a obținut un nou titlu de campioană mondială la cea de-a XIV-a ediție a Campionatului Mondial Universitar, care s-a desfășurat, zilele trecute, la Belgrad, Serbia. 

Studenții au primit invitația de a participa la acest campionat în luna ianuarie, evenimentul desfășu-rându-se sub egida Federației Internaționale a Sportului Univer-sitar (IFIUS) și a Panathlon World Interuniversity Club Games.

Echipa constănțeană s-a aflat în grupă cu University Ziane Achour (Algeria), University Mgahkis (Rusia) și Abid Mazandaran Institute of Higher Education (Iran), cea din urmă fiind echipa contra căreia a câștigat finala, scor 2-2 (7-5 după lovituri de departajare).

La edițiile din anii 2009, 2010, echipa de fotbal a Universității "Ovidius" a reușit să obțină titlul de campioană mondială universitară. Palmaresul echipei mai cuprinde titlul de vicecampioană mondială universitară, obținut în anii 2007 și 2011.

Ieri, rectorul Universității "Ovi-dius" din Constanța, prof. univ. dr. Dănuț Tiberius Epure, i-a felicitat pe decanul FEFS - prof. univ. dr. George Stănculescu, pe conf. univ. dr. Ionel Melenco, pe lect. univ. dr. George Mușat și pe studentul Cosmin Damian pentru rezultatele obținute. 


Vor să organizeze turneul în România

Decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, prof. univ. dr. George Stănculescu, a declarat, cu acest prilej, că echipa de fotbal este valoroasă și va menține ștacheta ridicată și la viitoarele competiții.

"Lupta a fost foarte puternică, un turneu foarte greu. Toți jucătorii echipei noastre sunt profesioniști, fac parte din cluburi de fotbal din România. Nu te poți duce la un asemenea turneu cu jucători amatori pentru că te faci de râs. Aceștia au voie să mai joace încă un an după ce și-au terminat studiile. Anul viitor, competiția se va desfășura în Belgia, dar noi ne dorim să organizăm acest concurs și în România", a declarat, pentru "Cuget Liber", George Stănculescu.

La rândul său, rectorul Dănuț Epure a apreciat că astfel de rezultate încununează munca echipei și, totodată, promovează sportul de performanță.

"După ce am primit vizita tenis-manului Horia Tecău și a gimnastei Cătălina Ponor, îmi face o deosebită plăcere să felicit și echipa de fotbal pentru titlul de campioană mondială universitară, un rezultat binemeritat pentru studenții și profesorii devotați ai Facultății de Educație Fizică și Sport", a declarat Dănuț Epure.

Lotul de jucători: Dumitru Stoica, Cosmin Gherman, Marian Șotîrcă, Robert Lupu, Cosmin Damian, Laszlo Klein, Csoma Alpar, Răzvan Radu, Florin Ignat și Emil Răducu.



Comentează știrea

CIRSTOCEA
17 octombrie 2012
bravo bre CONU GEORGE

CEI MAI BUNI SUNTEM ... APP KLEIN ALA PARCA A TERMINAT PRIN 2009 SAU 2008 ... GRANDE ALLENATORE ... BRAVO .... GRANDE PRESIDENTE

dads
17 octombrie 2012
dsaf

ia uite ba a luat creanga licenta si sa apucat sa comenteze ... el care in anul 1 si 2 parca era basculanta pe terenul de fotbal si in balon sa apucat sa zica el ... cel putin in anul 3 era caramida rau tare ...

Popescu
17 octombrie 2012
Fals

Felicitari domnule decan pentru rezultat dar de ce se merge pe fals . De cand este fiul adjunctului dumneavostra Damian student ? A terminat de vreo 3 ani, parca ???? Dovedim in continuare ca suntem romani ,pacat !

Hahhaa
17 octombrie 2012
:)))

Vezi ca e inscris la alta facultate din cadrul universitatii... Nu tre sa fii la fefs ca sa poti sa mergi la turneu!

ady
17 octombrie 2012
nationala !!!

lolz..asta e aproape echipa nationala de futsal a Romaniei....asa ne-am obisnuit..sa trisam mereu !!! pacat...si la nivel universitar..tot delicventi ne dovedim !!!

Bogdan
17 octombrie 2012
Repetentzilor

E la master la educatie fiziva xi sport din cate stiu eu

Ciprian
17 octombrie 2012
Si?

Din cate am inteles si celelalte echipe aveau toti jucatirii de liga 1 si nationala nu vad care ar fii problema ca s au dus cu baietzii nostrii?

GDFRETANXVBCKFOT
17 octombrie 2012
trofeul

Ala care tine trofeul e cel care a dat cele mai multe goluri. Atletul nepereche, acest Messi al Constantei da gol dupa gol in bugetul UOC pana cand se vor hotari arbitrii DNA sa intervina, sa fluiere sfarsitul jocului si invitarea jucatorilor la vestiarele de la Poarta Alba. Marea problema a lui Epure e ca a pus decani cu grave probleme comportamentale, care atrag atentia asupra lor, iar lui nu-i trebuie mediatizare negativa sau plangeri penale impotriva Universitatii. Poate ca ar fi bine sa reflecteze la schimbarea unor decani care au provocat doar scandaluri inutile.

Andrei
18 octombrie 2012
Bravo!

Felicitari!

Răspuns la: Fals
Adăugat de : Popescu, 17 octombrie 2012
Felicitari domnule decan pentru rezultat dar de ce se merge pe fals . De cand este fiul adjunctului dumneavostra Damian student ? A terminat de vreo...
10. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6668 secunde