Stirile zilei de Luni, 16 Iulie 2018 - Cuget Liber Online


X

Echipa Universității „Ovidius“, campioană mondială la fotbal

Ştire online publicată Miercuri, 17 Octombrie 2012. Autor: Andrei ALDEA
Echipa de fotbal a Universității „Ovidius” din Constanța a obținut un nou titlu de campioană mondială la cea de-a XIV-a ediție a Campionatului Mondial Universitar, care s-a desfășurat, zilele trecute, la Belgrad, Serbia. 

Studenții au primit invitația de a participa la acest campionat în luna ianuarie, evenimentul desfășu-rându-se sub egida Federației Internaționale a Sportului Univer-sitar (IFIUS) și a Panathlon World Interuniversity Club Games.

Echipa constănțeană s-a aflat în grupă cu University Ziane Achour (Algeria), University Mgahkis (Rusia) și Abid Mazandaran Institute of Higher Education (Iran), cea din urmă fiind echipa contra căreia a câștigat finala, scor 2-2 (7-5 după lovituri de departajare).

La edițiile din anii 2009, 2010, echipa de fotbal a Universității „Ovidius” a reușit să obțină titlul de campioană mondială universitară. Palmaresul echipei mai cuprinde titlul de vicecampioană mondială universitară, obținut în anii 2007 și 2011.

Ieri, rectorul Universității „Ovi-dius” din Constanța, prof. univ. dr. Dănuț Tiberius Epure, i-a felicitat pe decanul FEFS - prof. univ. dr. George Stănculescu, pe conf. univ. dr. Ionel Melenco, pe lect. univ. dr. George Mușat și pe studentul Cosmin Damian pentru rezultatele obținute. 


Vor să organizeze turneul în România

Decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, prof. univ. dr. George Stănculescu, a declarat, cu acest prilej, că echipa de fotbal este valoroasă și va menține ștacheta ridicată și la viitoarele competiții.

„Lupta a fost foarte puternică, un turneu foarte greu. Toți jucătorii echipei noastre sunt profesioniști, fac parte din cluburi de fotbal din România. Nu te poți duce la un asemenea turneu cu jucători amatori pentru că te faci de râs. Aceștia au voie să mai joace încă un an după ce și-au terminat studiile. Anul viitor, competiția se va desfășura în Belgia, dar noi ne dorim să organizăm acest concurs și în România”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, George Stănculescu.

La rândul său, rectorul Dănuț Epure a apreciat că astfel de rezultate încununează munca echipei și, totodată, promovează sportul de performanță.

„După ce am primit vizita tenis-manului Horia Tecău și a gimnastei Cătălina Ponor, îmi face o deosebită plăcere să felicit și echipa de fotbal pentru titlul de campioană mondială universitară, un rezultat binemeritat pentru studenții și profesorii devotați ai Facultății de Educație Fizică și Sport”, a declarat Dănuț Epure.

Lotul de jucători: Dumitru Stoica, Cosmin Gherman, Marian Șotîrcă, Robert Lupu, Cosmin Damian, Laszlo Klein, Csoma Alpar, Răzvan Radu, Florin Ignat și Emil Răducu.Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 1.0373 secunde