E timpul revanşei! HC Dobrogea Sud o reîntâlneşte pe Csurgoi KK în EHF European League

178
E timpul revanşei! HC Dobrogea Sud o reîntâlneşte pe Csurgoi KK în EHF European League - etimpul-1626787337.jpg

Articole de la același autor

În urmă cu două sezoane, HC Dobrogea Sud părăsea dramatic cupele europene, fiind eliminată de Csurgoi KK din Cupa EHF. Iată că, mai repede decât şi-ar fi închipuit, constănţenii au ocazia de a-şi lua revanşa în faţa formaţiei maghiare.

Csurgoi KK (Ungaria) este adversara celor de la HC Dobrogea Sud în turul întâi preliminar al EHF European League la handbal masculin, s-a decis, marţi, 20 iulie, la tragerea la sorţi efectuată la sediul EHF de la Viena.

Primul meci se va juca pe 28/29 august, în Ungaria, iar returul, pe 4/5 septembrie, la Sala Sporturilor din Constanţa.

Cele două echipe s-au aflat faţă în faţă în toamna lui 2019, când HC Dobrogea Sud a ratat dramatic calificarea în turul al treilea al Cupei EHF. La Constanţa, vicecampioana României de atunci a pierdut la două goluri diferenţă, 22-24, iar returul din Ungaria a fost unul nerecomandat cardiacilor. „Delfinii” au avut avantaj şi de patru „lungimi”, 19-15, însă s-au impus doar cu 21-19, cu gol primit în penultima secundă, iar maghiarii au mers mai departe, graţie numărului mai mare de goluri marcate în deplasare.

XXX

La HC Dobrogea Sud, s-a dat startul pregătirii pentru noul sezon! 20 de jucători s-au prezentat la primul antrenament condus de Djordje Cirkovic şi George Buricea la Sala Sporturilor, după revenirea din vacanţă.

Nu au lipsit nici cei şase jucători transferaţi în această vară: interul stânga bosniac Marin Vegar, centrul sloven Leon Raso, interul dreapta croat Marko Buvinic, extrema dreaptă sârbă Strahinja Stankovic, centrul/inter stânga Liviu Caba şi extrema stângă Mihai Loghin.

Alături de ei, s-au prezentat la reunire portarii Daniel Vasile, Gabriel Chilianu şi Gabriel Preda, interii Vitaly Komogorov, Irakli Chikovani, Gabriel Ilie, Ionuţ Stănescu, Andrei Bruj, pivoţii Zoran Nikolic şi Daniel Susanu, extremele Alexandru Andrei şi Ionuţ Nistor, plus juniorii Teodor Ştefan şi Rareş Ştefan. Ionuţ Nistor a preluat banderola de căpitan de la Zoran Nikolic.

Echipa a efectuat şi vizita medicală la Iowemed Medical Centre. Urmează 14 zile de pregătire la Constanța, cu alergare dimineaţă, la stadionul „Farul” şi antrenamente după-amiază, joi şi vineri, de la ora 19.00, la Sala Sporturilor. „Delfinii” vor pleca apoi în Serbia pentru un cantonament de două săptămâni, urmând să susțină şi patru meciuri amicale, cu Jugovic Kac, Metaloplastika Sabac, Partizan Belgrad şi, pe 13 august, cu SCM Politehnica, la Timişoara.

Înainte de Supercupa României, cu Dinamo Bucureşti, din 25 august, va mai fi un meci amical.

„În ultimele două săptămâni, jucătorii au primit un program de pregătire individuală. A fost nevoie, pentru că marea noastră problemă acum este timpul scurt până la startul sezonului. Avem 40 de zile la dispoziţie să intrăm în formă maximă la meciurile din Europa. Au venit jucători noi, avem mai multe opţiuni în atac, dar în apărare trebuie să lucrăm de la zero”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, antrenorul Djordje Cirkovic. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5518 secunde