E bine: Constanța are din nou luptători campioni ai României!

520
E bine: Constanța are din nou luptători campioni ai României! - ebine-1400687167.jpg

Articole de la același autor

Luptătorii constănțeni și-au respectat cartea de vizită și și-au înscris în palmares noi titluri de campioni naționali. Performerii vin de la LPS "Nicolae Rotaru" Constanța și de la CSS Mangalia, două dintre centrele de tradiție ale României. 


Sportivul Iulian Popa, de la LPS "Nicolae Rotaru" Constanța, a cucerit medalia de aur la turneul final al Campionatului Național individual Școlar de lupte greco-romane, competiție desfășurată, în perioada 16-18 mai, la București. Popa a evoluat la categoria 42 de kilograme, demonstrând că este cel mai bun. 


La același concurs, alți trei luptători de la LPS Constanța au fost răsplătiți cu medalii de bronz. Este vorba despre Iulian Dumitrache (categ. 50 kg), Cătălin Crăciun (categ. 63 kg), Florin Gheorghe (categ. 63 kg) și Cristian Stoicescu (categ. 69 kg). 


"Ne-am prezentat la finală cu șapte sportivi, iar cinci dintre ei au urcat pe podium. Bucuria este cu atât mai mare cu cât am câștigat și un titlu național. De asemenea, în clasamentul general pe cluburi, LPS Constanța s-a situat pe poziția a doua, după LPS Suceava", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul Ioan Giuglea, cel care, alături de Valentin Dobrin, îi pregătește pe luptătorii de la LPS Constanța. 


Tot la Naționalele de la București, sportivul Cosmin Logăscu, de la CSS Medgidia (antrenor, Daniel Toader), s-a clasat pe locul III la categoria 54 kg. 


Mare bucurie și în sudul litoralului, provocată de performanța Cristinei Pintilie. Sportiva legitimată la CSS Mangalia a devenit campioana României la turneul final al CN individual Școlar de lupte libere, disputat, tot între 16 și 18 mai, la Sfântu Gheorghe. Cristina Pintilie a luptat la categoria 46 kg, reușind să-și învingă toate adversarele. 


Bilanțul clubului CSS Mangalia a fost completat cu alte trei medalii: două de argint (Andreea Ana, categ. 38 kg, și Ana Maria Bunduc, categ. 56 kg) și una de bronz (Beniamin Dumitru, categ. 54 kg).


Toți medaliații Mangaliei sunt antrenați de către Marian Oancea. 


Pentru luptătorii constănțeni, ur-mează o nouă provocare: turneul final al Campionatului Național individual de seniori la lupte libere și greco-romane, feminin și masculin, care va avea loc, în perioada 30 mai - 1 iunie, la Târgu Mureș. 


Pe lista participanților, vor figura și sportivii de la CS Farul, LPS Constanța și CS Mangalia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5718 secunde