După opt luni, din nou în competiţie! Ioana Stănciulescu va concura la World Cup Challenge

229
După opt luni, din nou în competiţie! Ioana Stănciulescu va concura la World Cup Challenge - 83928741765674130621258595277054-1629882909.jpg

Articole de la același autor

Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au încheiat, ecourile încă nu s-au stins, dar competiţiile continuă. Luna viitoare, gimnastele şi gimnaştii din loturile naţionale ale României vor participa la World Cup Challenge, la Koper (Slovenia) şi Mersin (Turcia).

Aşteptarea a luat sfârşit pentru Ioana Stănciulescu. Campioana europeană de junioare, care nu a mai concurat din decembrie 2020, de la Europenele de la Mersin, din cauza unor accidentări, va reveni în competiţii.

Gimnasta legitimată la CS Farul Constanţa va merge în Slovenia, la World Cup Challenge de la Koper, în perioada 2-5 septembrie, împreună cu Antonia Duţă, de la CS Dinamo Bucureşti, şi antrenorul Florin Cotuţiu. Ioana va concura la bârnă şi sol, iar Antonia la paralele, bârnă şi sol.

La aceeaşi competiţie, au fost înscrişi şi Gabriel Burtănete (sol, inele, sărituri şi paralele) şi Roland Modoianu (sol, cal cu mânere, inele şi bară fixă). Ei vor fi însoţiţi de antrenorul Marius Berbecar.

În Slovenia, vor participa peste 150 de gimnaşti, reprezentând 24 de naţiuni: România, Elveţia, Marea Britanie, Germania, Grecia, Hong Kong, Ungaria, Irlanda, Israel, Italia, Iordania, Kazahstan, Mongolia, Malta, Norvegia, Polonia, Rusia, Slovenia, Serbia, Slovacia, Siria, Turcia, Ucraina şi Statele Unite).

Adela Popa şi Nicuşor Pascu se numără printre arbitrii competiţiei, informează Federaţia Română de Gimnastică.

XXX

Pentru Roland Modoianu şi Gabriel Burtănete, va fi un tur de forţă. Ei vor fi prezenţi, după câteva zile, şi în Turcia, la Mersin, între 9 şi 12 septembrie. În competiţia feminină, România va fi reprezentată de Maria Ceplinschi (bârnă şi sol), gimnasta de la CS Farul Constanţa urmând a fi însoţită de antrenorul Lucian Sandu.

În Turcia, vor participa peste 100 de gimnaşti din 26 de ţări: România, Albania, Austria, Azerbaidjan, Brazilia, Canada, Chile, Croaţia, Cipru, Cehia, Grecia, Ungaria, Italia, Iordania, Kazahstan, Letonia, Lituania, Mongolia, Polonia, Rusia, Slovenia, Serbia, Elveţia, Turcia, Ucraina, Uzbekistan. Printre arbitrii ce vor oficia la concursul de la Mersin se regăsesc şi doi români, Silvia Stroescu şi Eugen Căţean.

Obiectivul tricolorilor este, cu siguranţă, participarea la Campionatele Mondiale de la Kitakyushu (Japonia), competiţie programată în perioada 18-24 octombrie, la care România va fi reprezentată de patru gimnaste şi un gimnast.

Deşi a fost înscrisă în concurs, campioana Larisa Iordache nu va participa, pentru că nu este complet refăcută după accidentarea de la Tokyo.

Campionatul Mondial din Ţara Soarelui Răsare este unul individual, iar înscrierile nominale nu au fost încă făcute. Federaţia Română de Gimnastică va organiza două concursuri de selecţie pentru a stabili sportivii care vor participa la întrecerea din Japonia.

Foto: Facebook / Ioana Stănciulescu

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3662 secunde