După mai bine de 10 ani! Luptător român, medaliat cu aur la Campionatul European

146
După mai bine de 10 ani! Luptător român,  medaliat cu aur la Campionatul European - dupamaibine-1525277244.jpg

Articole de la același autor

Sportivul român Mihai Mihuț a cucerit medalia de aur la cat. 63 kg, iar Alin Alexuc-Ciurariu a luat bronzul la cat. 130 kg, ambii la greco-romane, marți, la Campionatele Europene de lupte de la Kaspiisk (Rusia).

Mihuț, care l-a învins în finală pe norvegianul Stig-Andre Berge, a adus prima medalie de aur României la un Campionat European după o pauză de 11 ani, informează Federația Română de Lupte. Mihuț l-a învins în optimi pe francezul Leo Alexandre Sylvain Tdudezca, în sferturi a trecut de bulgarul Nikolai Ivanov Vichev, iar în semifinale a câștigat în fața rusului Zaur Kabaloev.

În anul 2007, Eusebiu Diaconu câștiga titlul european la lupte greco-romane, la categoria 60 kg, la Sofia.

A doua medalie a sportivilor antrenați de Anton Arghira și Petrică Cărare a fost obținută de Alin Alexuc-Ciurariu (cat. 130 kg), după ce l-a învins în meciul pentru bronz pe ungurul Balint Lam, vicecampion european. În calificări, Alexuc s-a impus în fața cehului Stepan David, în sferturi l-a învins pe lituanianul Mantas Knystautas, fiind învins în semifinale de turcul Riza Kayaalp, triplu campion mondial și sextuplu campion european.

La cat. 72 kg, Ilie Cojocari a fost întrecut în calificări de georgianul Iuri Lomadze.

România participă cu un lot de 14 sportivi la Europenele de lupte de la Kaspiisk. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4814 secunde