N-au urcat pe podium, dar au tras cu mult curaj!

Două spadasine constănţene, în optimile de finală ale Campionatului Naţional

175
Două spadasine constănţene, în optimile de finală ale Campionatului Naţional - 1-1643205885.jpg

Articole de la același autor

Tinerele sportive constănţene Mara Ismăileanu, de la CS Farul, şi Maria Stan, de la CSS 1, s-au oprit în faza optimilor de finală la Campionatul Naţional de spadă - cadeţi, feminin, individual, competiţie care se desfăşoară, în această perioadă, la Sala de Scrimă „Ana Pascu” (Floreasca) din Bucureşti.

În 16-imi, Mara Ismăileanu a trecut, 15-6, de Ioana Agbaş, de la CSS 1, însă a fost apoi învinsă fără drept de apel, 6-15, de Emma Şonţ, de la CSA Steaua Bucureşti.

La rândul său, Maria Stan a avut un debut bun de turneu, 15-8 cu Diana Avramescu, de la CSS Quarto Bucureşti, însă drumul spre fazele superioare i-a fost blocat de Diana Dona, de la CSA Steaua Bucureşti, după o partidă de mare luptă, 11-14.

Alte trei sportive constănţene - Diana Tufan, Ana Maria Tudorache, ambele de la CS Farul, şi Eva Mateescu, de la CSS 1 - au părăsit competiţia în faza 16-imilor.

Concursul feminin de spadă-cadeţi a fost unul spectaculos, cu multe meciuri frumoase, unul dintre acestea fiind chiar finala probei. În ultimul act au ajuns Emma Şonţ şi Ana Tomşa, de la CS Satu Mare. Stelista o eliminase în semifinale pe colega sa de club Diana Dona, în timp ce Ana Tomşa trecuse de o altă stelistă ajunsă în această fază, Ilinca Ionescu, pe care a învins-o cu 15-13.

Ultimul act a început în nota de dominare a Emmei Şonţ, care a condus ostilităţile şi a avut la un moment dat 5-1 pe tabelă. A fost semnalul revenirii pentru Ana Tomşa, care a punctat tuşă cu tuşă, a egalat la cinci şi a luat conducerea cu 6-5. Emma a rămas în ofensivă, încercând să recupereze, dar Ana s-a apărat bine şi a punctat în continuare. Cu toate eforturile, Emma Şonţ nu s-a mai apropiat de Ana Tomşa pe tabelă, aceasta din urmă impunându-se cu 12-9 şi cucerind titlul naţional al cadetelor.

Medaliile de bronz au fost obţinute de stelistele Diana Dona şi Ilinca Ionescu.

Campionatele Naţionale de la Bucureşti continuă cu întrecerile probei „regină”, cea a cadeţilor şi juniorilor la spadă - masculin, individual.

XXX

Timp de două zile, spadasinii tricolori cadeţi au luptat la Salonic (Grecia), în cadrul Circuitului European al cadeţilor, Helexpo Cup, informează Federaţia Română de Scrimă.

Din delegaţia României, cea mai bună evoluţia a avut-o Marton Mezinger, care a urcat pe podium şi a cucerit medalia de bronz în competiţia masculină. Onorabil şi rezultatul lui Cristian Corbu, clasat pe poziţia a şasea.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Scrimă

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5372 secunde