Două medalii de aur pentru LPS "Nicolae Rotaru", la naționalele de la Amara

300
Două medalii de aur pentru LPS

Articole de la același autor

În perioada 26-28 august, în stațiunea ialomițeană Amara, s-a disputat etapa finală a Campionatul Național individual de lupte pe plajă, pentru juniori și cadeți (fete și băieți).


Așa cum ne-au obișnuit, luptătorii constănțeni au făcut spectacol pe nisip, reușind să cucerească patru medalii: două de aur și două de bronz. Cele mai bune rezultate le-au obținut sportivii pregătiți de Ioan Giuglea și Valentin Dobrin la LPS "Nicolae Rotaru", care și-au adjudecat două titluri de campioni naționali datorită evoluțiilor foarte bune reușite de Cristina Pintilie (cat. 50 kg) și Florin Ghiorghe (cat. 80 kg).


"A fost un concurs reușit pentru luptătorii noștri. Cristina Pintilie a fost de neînvins, și-a dominat clar toate cele trei adversare și a obținut aurul. La Florin Ghiorghe a fost un pic mai dificil fiindcă acesta și-a învins toți adversarii, iar în ultima luptă s-a relaxat și a fost învins de un oponent clar mai inferior valoric. A fost o finală în trei, jucată pe sistemul fiecare cu fiecare, iar la final toți cei trei sportivi au terminat cu câte o victorie. Detaliul care a făcut diferența pentru medalii a fost numărul total de puncte acumulat în partidele precedente. Au meritat din plin aceste medalii, atât Pintilie cât și Ghiorghe, doi copii extrem de talentați. Le suntem recunoscători celor care încă ne sprijină și ne motivează să muncim mai mult pe zi ce trece pentru a deveni cei mai buni. Îi avem alături de noi pe președintele AJL, Gigi Pambuca, vicepreședintele AJL, Aziz Ecuan, și fostul luptător Marius Ichim, oameni care se interesează permanent de destinele luptătorilor valoroși", a declarat antrenorul Ioan Giuglea.


Antrenorul celor de la CS Farul, Grigore Gheorghe, s-a declarat mulțumit de medalia de bronz cucerită de George Boantă (60 kg), însă consideră că elevii săi puteau obține mai mult de la această competiție. 


"Sunt un pic trist după acest Campionat Național. Îmi pare foarte rău că nu am putut obține mai mult. Nicolae Boantă (70 kg) s-a luptat foarte bine, dar a fost învins la limită de campionul național. Este păcat să ai partida în mână, dar să o pierzi la mustață. Categoriile sunt din 10 în 10 kilograme, iar diferența s-a văzut la Florin Tița, care are 54 kg dar a avut adversari de 60 kg. S-a bătut bine, dar nu a putut intra în lupta pentru medalii", a declarat an-trenorul secției de lupte de la CS Farul, Grigore Gheorghe.


Cea de-a patra medalia obținută de constănțeni i-a revenit sportivei pregătite de Cornelius Trucmel la CS Mangalia, Ana Andreea (50 kg), care s-a clasat pe locul trei, câștigând bronzul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.436 secunde