Dominic Thiem este pe val. Încă o "victimă" făcută de austriac la Turneul Campionilor

932
Dominic Thiem este pe val. Încă o

Articole de la același autor

Tenismanul austriac Dominic Thiem s-a calificat în semifinalele Turneului Campionilor, competiția de final de sezon din circuitul ATP, care reunește cei mai buni opt jucători ai lumii, după ce l-a învins în trei seturi, 6-7 (5/7), 6-3, 7-6 (7/5), pe sârbul Novak Djokovic, numărul 2 mondial, într-o partidă disputată marți seara la Londra.

Thiem, cap de serie numărul 5, a obținut a doua sa victorie la actuala ediție a turneului din capitala britanică, după ce a reușit să se impună în meciul de debut în fața elvețianului Roger Federer (7-5, 7-5).

"A fost probabil cel mai bun meci pe care l-am disputat vreodată. Novak este cel mai bun jucător din lume și știam că trebuie să fac ceva special pentru a-l învinge", a declarat Thiem după succesul în fața lui Djokovic, la capătul a 2 ore și 46 minute de joc.

În cealaltă întâlnire programată marți în Grupa Bjorn Borg, Roger Federer s-a impus cu 7-6 (7/2), 6-2 în fața italianului Matteo Berrettini.

Jucătorul din Țara Cantoanelor urmează să-l înfrunte joi pe Novak Djokovic în meciul decisiv pentru stabilirea celui de-al doilea calificat în semifinale din această grupă.

Pentru campionul sârb, partida cu Federer are o importanță dublă: dacă va pierde, pe lângă eliminarea de la Turneul Campionilor, "Nole" va ieși din lupta cu spaniolul Rafael Nadal pentru ocuparea primului loc în clasamentul ATP la final de an.

În competiția de dublu de la Londra, perechea compusă din sud-africanul Raven Klaasen și neozeelandezul Michael Venus s-a calificat în semifinale, după victoria cu 6-3, 6-3 obținută marți în fața cuplului Lukas Kubot (Polonia)/Marcelo Melo (Brazilia), favoriții numărul 2.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8334 secunde